Planleggingen av park i kvartal 99 er nå i gang, melder Bodø kommune. De første skissene vil bli lagt ut i slutten av uke 43, og det inviteres til å komme med kommentarer.

Det vil bli anledning til å møte landskapsarkitektene i Stormen bibliotek 30. oktober, heter det i kunngjøringen fra Byplan.

Over parkeringsanlegg

Det er Norconsult som har fått oppdraget, med landskapsarkitekter i Trondheim og Steinkjer. Parken skal anlegges oppå parkeringsanlegget som nå er under bygging nord for Fylkeshuset.

Det er kommet mange innspill til innhold og utforming av parken. Under Bodø kommunes ungdomsråds workshop på Bodin videregående skole kom det fram flere innspill på trampoliner, hoppeslott og utebasseng, samt treningspark, volley- og basketballbane.

Behagelige benker og sitteplasser ble også nevnt - og gratis wi-fi-tilbud.

Facebook

Her er noen av innspillene kommunen har fått på facebook:

«Barna vil ha en moderne lekeplass, trær og benker»

«Det skulle vært paviljong der fugledam og flere benker slik at man kunne sitte og spise der. Spredt med lekeapparater rundt hele parken, og så burde man prøve å få tilrettelagt slik at ekorn hadde kommet dit. Det ville laget liv i parken.» «Også basketballbane og parkour er av stor interesse.»

Sykkepark

«Sykkelpark for triksing. Det mangler her i byen for de som driver med det. Og så burde det vært benker og bord for de som vil sitte og nyte en flott dag.»

«Utendørs svømmebasseng (fortrinnsvis med noe oppvarming).»

«En liten del av parken gjerdes inn til formål hundeaktivitet med f.eks. installasjoner for agilitytrening. Masse hundeeiere i Vestbyen.»

«Håper det er tenkt på at det av og til er litt vind i Bodø og at det dermed blir laget noen lune sittegrupper med vindskjermimg.»