Gå til sidens hovedinnhold

Glimt rotet bort ledelsen og tapte

Artikkelen er over 3 år gammel

Kampen begynte i et rolig tempo, hvor lagene brukte de første 10 minuttene på å teste hverandre. Glimt hadde mesteparten av ballinnehavet, mens Start la seg lavt og passet seg for Glimts kontringer.

Likevel kom Starts Eirik Wichne til kampens kanskje største mulighet da han fyrte løs mot glimtmålet. Keeper Ricardo Friedrich måtte slå ballen ut til corner.

Etter 14 minutter satte Moberg ballen i mål fra kort hold etter et hjørnespark. Glimtspillerne måtte dessverre holde jubelen tilbake, ettersom dommeren dømte frispark. Grunnen skal ha vært at en glimtspiller tuppet ballen ut av hendene til Start-keeper Deumeland.

Sjanser mot slutten

Start la seg etter hvert lavere og lavere, og Glimt tok mer kontroll over kampen, men sviktet i den siste tredjedelen av banen.

Det var knyttet mye spenning rundt Starts nye 10-millionersspiss Adeleke Akinyemi. Nigerianeren brukte starten av kampen lavt i banen, men han var flere ganger med på kontringer, uten at det resulterte i noen farlige situasjoner for keeper Ricardo.

Spissen i andre enden, Kristian Fardal Opseth, hadde tøffe arbeidsvilkår i den sterke bodøvinden og mot Starts kompakte forsvar.

Mot slutten av kampen så det ut til at glimtforsvaret hadde en fot i garderoben allerede. To store sjanser skapt av forsvarskluss gjorde at Glimt burde føle seg litt heldig å ikke ligge under til pause.

To mål på fem minutter

Andre omgang begynte ikke bra sett med glimtøyne, da Start kom til flere muligheter signert Herolind Shala. Shala satte en ball i tverrligger mens en annen gikk høyt over mål.

Likevel var det de gule fra Bodø som skulle ta første stikk.

Zinckernagel jobbet konstant, og kom med flere fine detaljer gjennom kampen. Til slutt skulle det lønne seg å jobbe, da Ulrik Saltnes , mye imot spillets gang snappet opp ballen og sendte et nydelig gjennomspill. Dansken skjærte innover til venstre og bøyde ballen rundt keeper til en rungende og etterlengtet jubel på Aspmyra.

Men som i kampen mot Sandefjord så varte ikke gleden lenge for hjemmefansen.

I det 74. minutt slo Start tilbake. Et innlegg fra høyre gikk gjennom hele feltet og ingen hadde sett at vingbacken Elliot Käck kom på et stormløp. Startspilleren hamret ballen med utsiden av foten opp i venstre kryss, og Glimtkeeper Ricardo Friedrich var sjanseløs.

Ti minutter senere var det Mathias Bringaker sin tur å gjøre kvelden enda mer sur for de oppmøtte på Aspmyra. Etter en kontring slår Shala inn fra venstresiden. Bringaker dukket opp på bakerste stolpe og stanger ballen i mål.

Kampen endte 1-2

Kommentarer til denne saken