Gasslekkasje på Nord universitet. 17 personer sjekket av helse

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Operasjonssentralen til Salten Brann IKS opplyser om at det har forekommet en gasslekkasje på Nord universitet.

SISTE: Gassen skal nå være luftet ut, og de evakuerte kan bruke bygget som normalt igjen.

Klokken 14.13 melder Nordland politidistrikt om hendelsen på Twitter. Det skal være en lekkasje av en giftig gass inne på et laboratorium.

Labratoriet skal være evakuert, og alle som var eksponert er gjort rede for. Det er heller ingen meldinger om personskader da nødetatene ankom.

Klokken 14.26 melder politiet at Salten Brann har kontroll på lekkasjekliden og stoppet denne. Det skal ikke være fare for nærliggende bebyggelse eller de som ferdes utenfor universitetet.

– Tre personer har rapportert om ubehag i hals. Ingen har blitt fraktet til sykehus på nåværende tidspunkt, skriver politiet.

Innsatsleder Vegard Kristiansen hos Nordland politidistrikt sier at tre personer ble direkte berørt av gassen. Disse og ytterligere 14 ble sjekket av helse og senere dimmitert.

– Inne på laboratoriet befant det seg ansatte og studenter. De kjente ei rar lukt mens de holdt på et eksperiment og skjønte at de måtte utløse alarmen fordi det var giftig gass, sier Kristiansen.

Det spesielle med gassen, som skal være Acentontrinil, er at den lukter fælt før den blir farlig.

– Politiet har evakuert hele universitetet. Arbeidet som nå pågår er rent administrativt. De lufter ut, og gassen skal ikke være farlig for dem utenfor mens det luftes, sier Kristiansen.

Arne Brinchmann ved Nord universitet sier at de holder på med oppfølging av dem som var direkte berørt, og de som var på universitetet og i nærområdet. Det er viktig at de får den oppfølgingen de skal ha.

Artikkeltags