Roar (25) fra Bodø fikk tildelt 10.000 kroner

DEL

Roar Wiik (25) fra Bodø er en av de første som får tildelt stipend fra det nyoppståtte Solofondet.

Det skriver Solo i ei pressemelding.

– Imponert

Solofondet bevilger penger til ungdom mellom 15 og 25 år som har originale og spennende prosjekter de ønsker å sette ut i live.

Wiik er medlem i Bodø Seilforening, og ønsker støtte til å sette i gang en jollegruppe rettet mot yngre seilere.

– Vi er enormt imponerte over det engasjementet ungdommer som Roar viser. Han har skilt seg ut i en bunke med over 1300 søknader, og det er en glede å kunne hjelpe ham med å realisere sin drøm, sier Maria Heimisdottir Brennodden, som er ansvarlig for Solo hos Ringnes.

– Gir mestringsfølelse

25-åringen er blant 29 ungdommer fra hele landet som har søkt og fått støtte fra Solofondet.

Solofondet har som mål å inspirere og hjelpe aktive og engasjerte ungdommer til å virkeliggjøre sine hjertesaker, og har i år delt ut totalt 750.000 kroner.

– Roar er opptatt av å gi barn og ungdom i lokalmiljøet sjansen til å lære å seile joller, fordi det gir dem både mestringsfølelse, sjansen til å være fysisk aktive og nærhet til flott natur, heter det i pressemeldingen.

Nå skal Wiik investere i en container der båter og annet utstyr kan lagres tørt og sikkert.

Ny sjanse

I mai skrev Avisa Nordland om Steigen-bandet Tåkelys som søkte Solofondet om støtte.

– I 2020 setter vi i gang en ny runde med Solofondet, og håper på flere spennende søknader fra ungdommer som virkelig brenner for noe. De eneste kravene for å søke er at du er mellom 15 og 25 år. Det finnes ingen begrensninger for hva man kan søke midler til, og det er dette som gjør Solofondet unikt i Norge, sier Brennodden.

På 1990-tallet bevilget fondet ut over 11 millioner kroner til over 1.300 små og store prosjekter landet over. Årets satsing er den første siden Solofondet gikk i dvale i 2003.

Artikkeltags