Nordland Arbeiderparti med rungende nei til oljeutredning i Lofoten, Vesterålen og Senja

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

- Akkurat så glad kjente jeg meg i dag da et overveldende flertall i Nordland Arbeiderparti i kveld gikk inn for å legge bort kravet om Konsekvensutredning i «LoVeSe», skriver Bodøs ordfører, Ida Maria Pinnerød på sin Facebook-side lørdag kveld.

Sammen med innlegget har hun publisert et bilde av seg selv med et ansikt preget av umiskjennelig lykke.

Saken om konsekvensutredning for oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja er en sak som Pinnerød sakte, men sikkert har endret oppfatning av. I sommer var hun helt overbevist om at det riktige var å si nei til utredningen.

- Tida er inne for å flytte politikken. Havområdene mellom Lofoten og Bodø er ressursrike, og de fornybare ressursene og fisken må ha forrang i framtida. Debatten om konsekvensutredning av LoVeSe er en debatt som har satt bremsene på for andre diskusjoner om de store mulighetene i vår region. Spørsmålet om disse ressursrike havområdene må i framtida handle mer om det vi skal drive med fremfor alt vi ikke skal drive med, skrev hun i en kronikk i sommer.

Hun fortsetter sitt innlegg på Facebook:

- I dag har vi i Nordland Arbeiderparti flyttet politikk. Takk til dere alle som har bidratt. Men en helt spesiell takk til AUF, som har stått på for denne saken i mange, mange år. Uten dere hadde ikke verden vært den samme, avslutter hun.

Møtet i Nordland Arbeiderparti var et ekstraordinært møte for å vedta programmene for fylkesvalg. I dag har partiet nominasjonsmøte og skal velge sine kandidater.

Artikkeltags