Daniel Bjarmann-Simonsen trekker seg som ordførerkandidat

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Daniel Bjarmann-Simonsen trekker seg som ordførerkandidat. Det melder Bodø Høyre i en pressemelding sent tirsdag kveld.

Det er hensynet til familien som gjør at Bjarmann-Simonsen ikke vil stille som kandidat. Det framgår av et brev Bjarmann-Simonsen har sendt til Ole H. Hjartøy og Joakim Sennesvik. Les hele brevet nederst i saken.

– Jeg har gjennom mange år, de siste som leder av Ny by – ny flyplass, jobbet døgnet på tamp. Det har vært givende fordi det har gitt resultater for byen som jeg er veldig glad i, og stolt av. Prisen har imidlertid vært at jeg ikke har hatt mulighet til å virkelig være en pappa for Sebastian eller en god mann for Trine. Trine og Sebastian har forsaket mye for meg og min karriere, nå er det tid for at jeg legger en plan for å gi noe tilbake, skriver Bjarmann-Simonsen og fortsetter:

- Jeg har virkelig forsøkt å mobilisere kraft og energi til å påta meg denne rollen, men nå er dagen kommet hvor jeg må være sikker. Det er jeg ikke, og da blir det heller ikke riktig å stille opp.

Beklager

Han beklager at det har tatt så lang tid å komme til konklusjonen.

– Det positive presset og forventningene har vært store – og et gode. Men det har også gjort det vanskelige å si nei.

Joakim Sennesvik er leder av Bodø Høyre. Han respekterer Bjarmann-Simonsens valg.

– Daniel er en hardtarbeidende person som stiller veldig høye krav til seg selv. Han har nå begrunnet sin avgjørelse i å planlegge mer tid med familien, og innsett at dette ikke er forenlig med innsatsen som burde forventes av en ordfører, sier Sennesvik i en pressemelding.

Avlyser møte

Det var egentlig meningen at Bodø Høyre skulle velge sin ordførerkandidat onsdag. Det møtet er nå avlyst.

– Det vil være unaturlig å avholde et nominasjonsmøte uten en innstilt kandidat. Prosessen framover vil gjennomføres som det har vært gjort tidligere år i Bodø Høyre, med et nominasjonsmøte 15. november, der hele listen vil bli valgt, opplyser Sennesvik.

Det har ikke lyktes Avisa Nordland å få en kommentar fra Joakim Sennesvik, Ole H. Hjartøy eller Daniel Bjarmann-Simonsen.

Her er brevet fra Bjarmann-Simonsen i sin helhet

Til: Leder av nominasjonskomiteen

Kopi: Leder av Bodø Høyre

Fra: Daniel Bjarmann-Simonsen

Meddelelse om ordførerkandidatnominasjon

Jeg vil med dette meddele at jeg ikke ønsker å stille som ordførerkandidat for Bodø Høyre og følgelig takker nei til å ta imot nominasjonen i morgen. Jeg er veldig takknemlig for tilliten, men har ved en samlet vurdering kommet til at dette er ikke det jeg egentlig vil. Jeg vil grunngi dette nærmere i det følgende.

Jeg har gjennom mange år, de siste som leder av Ny by – ny flyplass, jobbet døgnet på tamp. Det har vært givende fordi det har gitt resultater for byen som jeg er veldig glad i, og stolt av. Prisen har imidlertid vært at jeg ikke har hatt mulighet til å virkelig være en pappa for Sebastian eller en god mann for Trine. Trine og Sebastian har forsaket mye for meg og min karriere, nå er det tid for at jeg legger en plan for å gi noe tilbake.

Å stille til ordførerkandidat er ingen liten sak. Som kandidat, og dersom jeg vinner, binder det meg til å være dedikert til oppgaven i minst fem år fremover. Fem år hvor dette vil dominere all min tid. Fem år hvor jeg ikke har rom for å være tilstede som pappa. Jeg må kunne stille mer opp fremover, enn jeg har gjort de siste ti årene. Det mener jeg ikke er mulig ved å påta meg denne rollen.

Jeg har ikke noe ønske om å svikte eller skuffe noen, men skjønner at noen vil oppleve det slik. Et sterkt positivt ytre press for å få meg til å takke ja, gjorde at det det ble slik. Presset har virkelig varmet, men det gjør dessverre ikke at jeg faktisk vil dette. Jeg har virkelig forsøkt å mobilisere kraft og energi til å påta meg denne rollen, men nå er dagen kommet hvor jeg må være sikker. Det er jeg ikke, og da blir det heller ikke riktig å stille opp.

I Januar fikk jeg viktige oppgaver i Oslo – i Nærings- og fiskeridepartementet. Som statssekretær med ansvar for havsatsingen, næringsrettet forskning- og innovasjon, maritim politikk, romvirksomhet, nukleære saker og næringsutvikling på Svalbard og i nordområdene, har jeg mulighet til å bidra til utviklingen av Norge, Nord-Norge og Bodø. Det ønsker jeg å fortsette med i en tid til fremover. Når jeg etterhvert vender hjem til Bodø, er det ikke som ordførerkandidat eller ordfører, men som pappa og ektemann. Jeg kommer aldri til å jobbe fra 8 til 4, men jeg kan i alle fall tenke meg å ha anledning til det, fra tid til annen. Som eventuell ordfører vet jeg at det ikke er mulig.

Jeg beklager at det har tatt så lang tid å komme til denne konklusjonen. Det positive presset og forventingene har vært store – og et gode. Men det har også gjort det vanskelige å si nei. Når jeg virkelig tenker etter om dette er plikt eller lyst, ble mitt «ja» mer plikt. Det er ikke et godt nok utgangspunkt. Uansett hvor mange gode krefter som står bak på laget.

Det er over et år til valget. Det gjør at tiden er rett for å være ærlig om min motivasjon og ikke stå i veien for andre som har ambisjoner om å stille. Bodø Høyre har mange dyktige folk på laget. Komiteen har meddelt at den har flere gode navn på blokken. Personlig vil jeg gjerne stille opp og bidra for utviklingen av byen vår både i bystyret, dersom det er ønskelig, og andre roller. Bare ikke øverst på listen og ikke i front som ordfører. Ikke denne gangen.

Beste hilsen

Daniel Bjarmann-Simonsen

Bodø 4.9.2018

Artikkeltags