Gå til sidens hovedinnhold

Pål ble første medlem i den eksklusive klubben... Ser du hvilken?

Artikkelen er over 6 år gammel

Da Pål Oppegård og datteren Sigrid Fygle Oppegård rullet ut fra bilforhandleren torsdag, var det med et meget spesielt kjennemerke i grillen.

På nummerplatene til hans splitter nye Mitsubishi Outlander plug-in hybrid, sto det nemlig EZ10010.

Første gang

- Det er første gang jeg kjøper en helt ny bil. Da var det litt ekstra artig at det skulle bli med et så spesielt nummer, smiler Oppegård, som så vidt AN kjenner til er den første med EZ på bilen.

AN har tidligere forklart hva som skjer når YE-serien er brukt opp. Det er imidlertid ikke hele forklaringen på Påls spesielle skilter.

- Bodø skal få en ny serie, men etter alt og dømme bytter man da til YF. At vi nå har fått skilter som det står EZ på, skyldes en feil i kjennemerkeprotokollen, sier Kjell Arne Nymo hos bilforhandler Nymo Bil AS i Bodø.

Litt for tidlig ute

Ifølge Wikipedia skal YE etterfølges av YF, YH og YJ, når førstnevnte nummerserie er oppbrukt.

Nymo viser til en e-post sendt ut fra Statens vegvesens trafikant- og kjøretøysenter, som forklarer det hele:

"(...)Kjennemerker med disse bokstavkombinasjonene er altså tildelt ditt distrikt, men skulle i utgangspunktet ikke blitt bestilt og tatt i bruk ennå. Vi gjør oppmerksomme på at kjennemerkene er gylige og kjøretøyene skal registrers på de kjennemerkene som nå er mottatt, selv om disse har en annen bokstavkombinasjon enn hva som var forventet ved bestillig (...)".

Blir snart rettet

- Det er menneskelig å feile, sier Nymo.

- Etter hva jeg forstår vil feilen bli rettet opp i løpet av to-tre uker. Jeg går ut fra at man da vil gjøre seg ferdig med YE, før man går over til YF etterpå. Den siste bilen jeg har sett registret på YE var rett over 98000-tallet. Jeg går ut ifra at vi får YF etterpå, fortsetter han.

Pål Oppegård er altså første medlem i det som kan vise seg å bli en meget eksklusiv klubb.

- Det kan faktisk hende at ingen av oss får oppleve EZ igjen, bekrefter Nymo.

- Enkelt å huske

Selv er imidlertid Oppegård mer opptatt av den nye bilen enn av skiltene.

- Men litt artig er det. Jeg ble klar over det først i dag. Dette registreringsnummeret blir en smal sak å huske , smiler han.

- Hvordan blir det å rulle ut herfra i dag?

- Det skal bli veldig behagelig. Det er kjekt å ha en bil med garanti. Dessuten vil jeg få ned driftsutgiftene med denne. Jeg tenker jeg kan gjøre det meste av kjøring på strøm, uten at jeg trenger å ha rekkeviddeangst, sier Oppegård.

Kommentarer til denne saken