Bodø kommune spytter inn 20.000 kroner: – Det er imponerende

Ungdommene i First Lego League-laget Septem, fra Bodø og Steigen, er klare for verdensfinalen i USA i april. Her er de på besøk hos bystyret i Bodø i februar.

Ungdommene i First Lego League-laget Septem, fra Bodø og Steigen, er klare for verdensfinalen i USA i april. Her er de på besøk hos bystyret i Bodø i februar. Foto:

DEL

Formannskapet i Bodø kommune har besluttet å støtte Septem – Salten-laget som skal til verdensfinalen i First Lego League – med 20.000 kroner.

Pengene hentes fra formannskapets disposisjonsfond. Dette ble enstemmig vedtatt i formannskapet, under møtet torsdag.

Det skriver Bodø kommune i en pressemelding.

Til USA i april

First Lego League-laget Septem består av de sju 10.-klassingene Fredrik, Håkon, Mia, Amalie, Simon og Isak fra Bodø og Atle fra Steigen. 

First Lego League er en kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge. Etter å ha vunnet championsprisen i Salten-turneringen, gikk Septem videre og vant championskategorien også i den skandinaviske finalen på Fornebu i desember fjor.

Nå er Septem klar for verdensfinalen, World festival, som går av stabelen i Detroit i USA, 24.–28. april i år.

– Imponerende

Ungdommene i Septem besøkte bystyret i Bodø i februar, og presenterte sitt forskningsprosjekt som har ført dem helt til verdensfinalen.  

Men lagene må selv dekke reise og opphold til turneringen i USA, og ungdommene i Septem påpekte overfor bystyret at de håpte kommunen ville være med å bidra.

Nå er det klart at de får 20.000 kroner fra formannskapets disposisjonsfond.

– Det er imponerende at vi har et lokalt lag som presterer på så høyt nivå, og jeg er selvsagt glad for at vi i Bodø kommune kan bidra til deres deltakelse i verdensfinalen. Og så er det jo ekstra stas at First Lego League er en ektefødt Bodø-idé, og at våre ungdommer presterer helt i front i dette, sier ordfører Ida Pinnerød i pressemeldingen og legger til:

– På vegne av formannskapet og Bodø kommune ønsker jeg laget riktig lykke til!

Artikkeltags