Tirsdag startet Kvinnenettverket NOOR i Bodø en innsamlingsaksjon for å hjelpe jordskjelvofrene i Nepal.

Det er gått 17 dager siden det kraftigste jordskjelvet på over 80 år rammet Nepal, og over 8000 mennesker mistet livet. Tirsdag rammet nok et kraftig skjelv områder nord i landet.

- Det er helt ufattelig. Jeg har grått i hele dag. Nå må det være nok, sier styremedlem Bishnu Maya Adhikari i Kvinnenettverket NOOR.

- Det gjør vondt

Hun kommer selv fra Nepal, men har bodd i Bodø de siste fem årene for å studere og jobbe.

- Jeg fikk sjokk da nyheten om det første jordskjelvet kom. Det tok ti timer før jeg klarte å få kontakt med foreldrene mine i Nepal, og det var veldig vanskelig å ikke vite hvordan det gikk med dem. Heldigvis klarte de seg, men jeg kjenner flere som har mistet familie og alt de eier. Det gjør vondt, sier Adhikari.

Langsiktig støtte

Kvinnenettverket NOOR har et overordnet mål om styrke kvinner i det norske samfunnet, med fokus på kvinner med etnisk minoritetsbakgrunn.

Nå ønsker de å samle inn penger til jordskjelvofrene i Nepal.

- Det er helt naturlig for oss å gjøre noe for å hjelpe disse menneskene. Solidaritet er en viktig verdi i Kvinnenettverket NOOR. Vi kan derfor ikke sitte stille, uten å gjøre noe, i en krisesituasjon som også berører medlemmer i vårt nettverk, sier Astrid Olsen, som også sitter i styret til Kvinnenettverket NOOR.

Pengene skal samles inn via Facebook og hjemmesiden til NOOR, og går direkte til SOS Barnebyer i Nepal.

- Etter jordskjelvet har nødhjelp vært prioritert for å dekke de akutte behovene. Nepal kommer til å trenge hjelp i lang tid framover, og derfor ønsker vi å støtte et langsiktig prosjekt. SOS Barnebyer er en anerkjent organisasjon som allerede har et stort engasjement i Nepal, sier Olsen.

Takker Norge

Bishnu Adhikari er for tiden i gang med en doktorgrad i sosiologi ved Universitetet i Nordland. Etter jordskjelvkatastrofen i hjemlandet har hun ikke klart å tenke på studiene.

- Jeg har ikke sovet godt de siste ukene, og klarer ikke å konsentrere meg om arbeidet mitt. Det eneste jeg tenker på er den forferdelige situasjonen i hjemlandet mitt, og jeg vil bare gråte. Men det hjelper ingen at jeg sitter og gråter, vi må heller gjøre noe for å hjelpe til. Derfor håper jeg så mange som mulig vil støtte innsamlingsaksjonen vår.

Hun er svært takknemlig for støtten Norge har gitt til Nepal.

- Norge har allerede bidratt masse, og det setter jeg enorm pris på. Vi må gjøre alt vi kan for å hjelpe til, avslutter Adhikari.