Torsdag skal Nasa besøke Norsk Luftfartsmuseum. De tar imot 450 personer fordelt på tre foredrag.

Det skriver museet i ei pressemelding.

Det er det nye teleskopet James Webb som er tema under filmvisning, foredrag og samtaler med NASA.

I september skrev an.no teleskopet James Webb. Teleskopet som skal opp i verdensrommet i 2018, er 100 ganger så kraftig som vår nåværende Hubble. Dette kommer til å få store implikasjoner for vår forståelse av universet.

- James Webb er en slags tidsmaskin. Vi vil få muligheten til å se lengre tilbake i tid enn vi noensinne har gjort. Vi kan finne den neste Jorden. Vi kan finne nye planeter og exoplaneter og se om det er om det er sjøer og atmosfærer på disse. Teleskopet skal forsøke å svare på de store spørsmålene: Hvor begynte universet, hvor kommer vi fra og er vi alene? skriver museet i pressemeldingen.

Klokken 09.00, 11.00 og 19.00 vil møtet med Nasa foregå. Det skjer i den sivilie delen av Norsk Luftfartsmuseum.

- På de to første foredragene er det prioritert skoleklasser fra ungdoms- og videregående skoler. Det er satt opp en ekstra visning klokken 19.00 som er åpen for alle, dette på grunn av pågang fra folk som ønsker å komme. Vi har også tatt med to gutter på 10 og 12 år, som har en helt spesiell interesse for NASA på det første foredraget. Den ene av disse er overbevist om at han kommer til å jobbe for NASA og har reist til romsenteret i Cape Canaveral og vært med på Starmus, skriver Norsl Luftfartsmuseum.