Ønsker høyere valgdeltakelse blant unge: - En trussel mot demokratiet

Bisma Aleem Baloch, medlem i Ungdommens fylkesråd, og fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Bisma Aleem Baloch, medlem i Ungdommens fylkesråd, og fylkesrådsleder Tomas Norvoll. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Kommune- og fylkestingsvalget tar sted 9 september, og Ungdommenes fylkesråd mener det bør legges et større fokus på å få Nordlands innbyggere til å benytte stemmeretten sin.

- Vi mener at en lav valgdeltakelse er en trussel mot demokratiet vi har bygd landet vårt på, og ikke minst Nordland. Det burde legges et økt fokus på å få Nordlands innbyggere til å bruke stemmeretten sin. Vi ønsker en høyere valgdeltakelse, spesielt blant ungdommer, forteller Bisma Aleem Baloch i ungdommens fylkesråd i en pressemelding.

Mangel på kunnskap

Videre forteller hun at mangel på kunnskap om hvilket parti som representerer deres meninger, er en av årsakene til at valgdeltakelsen blant ungdommer er lav.

Ungdommens fylkesråd ønsker at Nordland fylkeskommnune burde ta initiativ til å lage en valgomat for fylkestingsvalget, for å øke engasjementet som stemmer for første gang. Mange bruker ikke stemmeretten sin fordi de ikke vet hvilket parti som representerer deres meninger, avslutter hun.

- Bruk stemmeretten

Tomas Norvoll, fylkesrådleder i Nordland, er enig i at det trengs flere tiltak for økt valgdeltakelse.

- Det gjøres en stor jobb i Ungdommens fylkesting. At de setter fokus på problemet om lav valgdeltakelse, er i seg selv et virkemiddel for å fortelle samfunnet at å stemme er en viktig forpliktelse som alle har. Bruk stemmeretten, avslutter fylkesrådslederen.

Artikkeltags