MDG: Militærbyen Bodø må styrke sitt omdømme som fredsby

Bodø Flystasjon.

Bodø Flystasjon. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Miljøpartiet De Grønne i Bodø har fremmet forslag til førstkommende bystyremøte om at Bodø skal slutte seg til oppropet for et internasjonalt forbud mot atomvåpen.

Bodø Arbeiderparti og Rødt Bodø vil også fremme det samme forslaget.

Mannen bak initiativet fra MDG sin side, Bjørn Barth Jacobsen, skriver følgende angående forslaget:

– Bodø kommune er dypt bekymret for den alvorlige trusselen atomvåpen utgjør mot lokalsamfunn verden over. Vi mener at innbyggerne våre har rett til å leve i en verden fri for atomvåpen. Ved å signere ICAN Cities Appeal støtter vi FN-traktaten som forbyr atomvåpen, og vi oppfordrer den norske regjeringen til å bli en del av avtalen.

Organisasjonen bak oppropet, International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) ble tildelt Nobels fredspris i 2017. Dette som en følge av deres arbeid med å påpeke de enorme humanitære konsekvensene ved bruk at atomvåpen.

ICAN Cities Appeal er et opprop for byer og tettsteder i land som ennå ikke har godkjent avtalen, i Norge har Tromsø og Trondheim gjort vedtak om å støtte appellen.

– Ved å gjøre det samme kan militærbyen Bodø styrke sitt omdømme som freds- og solidaritetsby, og sende et tydelig signal om at vi ønsker en verden fri for atomvåpen, mener Jacobsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken