Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til klesbyttefest i Bodø

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå kommer den store klesbyttedagen til Bodø. Førstkommende lørdag arrangeres det klesbyttefest i menighetssalen i Bodø domkirke.

– Det er mange små grep vi kan gjøre for å bidra i hverdagen. Den store klesbyttedagen i Bodø er noe alle kan være med på og som kan føre til mer miljøvennlige valg og redusere forbruket vårt, sier Nina Morvik hos Kreativt gjenbrukssenter i Salten i en pressemelding.

Byttefesten er et samarbeid mellom Kreativt gjenbrukssenter i Salten, Naturvernforbundet i Salten og lokallaget til Fremtiden i våre hender.
 
– Vårt store miljøfotavtrykk skyldes blant annet klesforbruket vårt. I Norge importerer vi klær som aldri før, og det brukes tusenvis av liter vann for å produsere bare én t-skjorte. Ved å bytte reduserer vi behovet for å kjøpe nye klær, og dermed minsker vi både ressursforbruket og forurensingen vår kraftig. Hvis alle nordmenn byttet til seg tre plagg i året, i stedet for å kjøpe nytt, ville vi kuttet like mye CO₂ som om alle bileiere i Norge lot bilen stå i fem dager, sier Janne Melbye Gillgren i Naturvernforbundet i pressemeldingen.
 
Klesbyttekonseptet går ut på at man leter fram opptil sju hele og fine plagg fra bakerst i klesskapet. For hvert plagg man har med deg får man en kupong som brukes til å bytte til deg et nytt plagg.

– Vi Vi ønsker å rette en stor takk til Bodø domkirke som stiller lokaler til arrangementet, sier Morvik.
 
I 2017 ble det arrangert 80 klesbyttefester fordelt over hele landet, og nærmere 18 000 plagg byttet hender i løpet av dagen.

Innlevering av klær skjer førstkommende fredag i menighetssalen i Bodø domkirke.

Mer informasjon kan finnes på facebooksiden "Klesbyttedagen 2018".

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.