To personer funnet omkommet etter flyhavari

Her er det aktuelle flyet som styrtet.

Her er det aktuelle flyet som styrtet. Foto:

DEL

Det var 28. august klokken 22:12 at Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS NN) mottok meldingen om at et mikrofly med to personer ombord var savnet i Saltfjell-/Meløy-området.

Tre timer senere var flyet funnet og personene ombord bekreftet omkommet.

– Det var familien til en av de omkomne som meldte flyet savnet. Da kontaktet vi HRS, som trykket på den store knappen og fikk ut flere flyenheter, sier operasjonsleder Fredd Leirvik i Nordland politidistrikttil TV 2.

De omkomne er to menn bosatt i Nordland i 30- og 50-årene, bekrefter Leirvik overfor Avisa Nordland.

De pårørende er varslet.

– Havariet er nord for Svartisen på rundt 778 meter over havet. Fjellterrenget gjør jobben krevende. Vi sendte politifolk opp på fjellet i natt for å ha vakthold, til det i dag kommer kriminalteknikkere fra Bodø og folk fra havarikommisjonen, sier Leirvik.

Les også: Kriseteamene satt i sving (+).

Fikk god hjelp

Ifølge politiet skal flystyrten ha skjedd på Ramnfjellet, som ligger helt sørøst i Gildeskål kommune ved kommunegrensa til Meløy og Beiarn.

De omkomne og deler av flyhavariet vil bli fraktet ned fra fjellet onsdag.

Leirvik forteller at det tok tre timer fra de fikk inn meldingen om flyet til de hadde lokalisert flyvraket og bekreftet at personene ombord hadde omkommet.

– Ære være for den hjelpen vi har hatt i natt. Det hadde ikke gått så fort hvis vi ikke hadde hatt hjelp fra F-16 og alle helikopterene, forteller operasjonslederen.

To omkomne

Natt til onsdag klokken 00:54, meldte F-16 at de hadde gjort en observasjon på bakken, omlag 17 km øst av Glomfjord.

– Ambulansehelikopteret ble sendt inn for å undersøke, og 20 minutter senere ble det fastslått at det dreide seg om et havari uten overlevende, melder HRS.

– Det videre arbeidet med pårørendevarsling, etterforsking og annet blir ivaretatt av Nordland politidistrikt.

Store letemannskaper

Det savnede mikroflyet var utstyrt med pontonger, og tok av fra Markvatnet nær Ørnes på morgenen 28. august for å drive reinleiting i det som i natt var søksområdet. Siste observasjon av flyet før det ble funnet på Ramnfjellet ser ut til å være+ i 14-tiden 28. august.

– To F-16 og en Sea King fra Bodø, et ambulansehelikopter fra Brønnøysund og to militære Bell-helikopter fra Bardufoss deltok i søket. Søket omfattet et stort område som strekker seg fra Meløy i vest til Saltfjellet i øst og Svartisen-området i sør.

Artikkeltags