Børre Arntzen (57) blir redaktør for Bodøs nye nettavis, Bodø By. Ansettelsen skjer ei uke før søknadsfristen går ut.

– Da Børre tok kontakt var jeg ikke i tvil. Da var ingen grunn til å vente. Den største utfordringen med vårt nye prosjekt er å finne rett person til å lede etableringen og etter hvert driften. Nå har vi funnet den rette. Børre har alt som skal til, sier AN-redaktør Jan-Eirik Hanssen.

Det er Avisa Nordland som står bak nysatsingen på ei rendyrket byavis i Bodø.

Heldigital

– Jeg er utrolig glad for at Børre har takket ja til den viktige stillingen som skrivende redaktør i vår nye nettavis Bodø By. Børre har et sterkt engasjement, er heldigital av legning, har tung medieerfaring og nese for de gode sakene og snakkisene. Hans evne til å sette dagsorden og skape debatt kommer godt med. Det samme gjør hans kunnskaper og overblikk over det meste som rører seg i Bodø. Han kjenner Bodø fra mange vinkler – også fra innsiden av store og viktige virksomheter i Bodø-samfunnet. Jeg kjenner knapt noen andre som har like god oversikt over Bodø, sier Hanssen.

– Det å få være med på å etablere en ny avis i Bodø med mediehuset AN i ryggen, er en fantastisk mulighet. I de siste par månedene har jeg lekt med tanken om å gå tilbake til journalistikken, og nå er jeg svært glad for at dette blir en realitet. Det skjer mye i Bodø, og jeg ser fram til å konkurrere om å finne de beste sakene og de mest fengende historiene, sier Børre Arntzen.

– Det er ingen tvil om at AN mener alvor med denne satsingen, og Bodø By skal bli et nytt og spennende tilbud til byens befolkning, sier Arntzen.

Tung erfaring

Børre Arntzen kommer fra jobben som kommunikasjonsrådgiver ved Nordlandssykehuset der han har vært de siste fem årene. Han har tidligere vært webredaktør i Bodø kommune og kommunikasjonsrådgiver i Helse Nord.

– Jeg gleder meg skikkelig. Dette er noe jeg har savnet den siste tida. Nå var det på tide å komme tilbake til den artige journalistikken. Det føles hundre prosent rett og vel så det, fastslår Arntzen.

Han har tung erfaring fra mediebransjen gjennom Lofotposten, Nordlands Framtid, NRK Nordland/TV-sporten (Oslo) og Nordlandsposten.

Les også

Fordi Bodø fortjener det!

 

På plass i mars

I 2007 startet Arntzen nettavisa AB24 i Bodø som gründer og ansvarlig redaktør. Ifølge Hanssen en offensiv og hardtslående avis som leverte et svært godt redaksjonelt produkt, men som ikke fant fotfeste i annonsemarkedet og ble avviklet etter drøye to års drift.

De siste årene har Arntzen også skapt debatt og engasjement gjennom egen blogg.

Det er ikke avklart når han tiltrer sin nye jobb. Foruten den skrivende redaktøren skal det i første omgang ansettes to journalister og en selger i Bodø By.

Den nye Bodø-avisa skal være på plass i mars.