Gå til sidens hovedinnhold

Stoppet seks kubikk med potensielt ulovlig og farlig mat ved flystasjonen

Artikkelen er over 2 år gammel

Under en inspeksjon på Bodø flystasjon under NATO-øvelsen Trident Junction ble seks kubikk ulovlig mat avdekket. Det kommer fram i en lengre artikkel som Dagbladet publiserte tirsdag.

- Under en fellesinspeksjon på Bodø flystasjon i slutten av oktober, ble det gjort funn av animalske næringsmidler fra et land utenfor EU/EØS-området (tredjestat). Innførsel av slike varer må være godkjent på forhånd, og kan bare tas inn på bestemte grensepasseringssteder. Det ble anslagsvis returnert seks kubikk, medregnet varer som ikke nødvendigvis var ulovlige - for av praktiske årsaker ble ikke all lasten pakket ut. Det har per dags dato ikke kommet reaksjoner på dette.

Dette forteller Karen Johanne Baalsrud, direktør ved avdeling for planter og dyr i Mattilsynet til Dagbladet.

Les også

Han blir ny markedssjef i Nobl

 

Avisen skriver at det ble slått full alarm etter en større matskandale under øvelsen. Hadde skandalen utviklet seg, kunne det ha kostet Norge to milliarder kroner. Avsløringene kom etter at det jobbet febrilsk for å hindre at Norge ble rammet av en fryktet pest. Alarmen skal først ha gått da en utenlandsk soldat ble avslørt med fremmed bacon.

- Du kan være trygg på at samtlige soldater var veldig klar over at det var strengt forbudt å bringe med seg denne typen matvarer til Norge, med tanke på situasjonen i det angjeldende landet, sier oberst Per Leines Lausund til Dagbladet.

Les også

Stenger Bodø-restaurant for å pusse opp i millionklassen

 

Kommentarer til denne saken