Nå vil burgerkjeden åpne 20 nye restauranter - kommer de til Bodø?

McDonald's skal ekspandere i Norge. Kommer kjeden til Bodø?

McDonald's skal ekspandere i Norge. Kommer kjeden til Bodø? Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

McDonald's planlegger historisk ekspansjon i Norden de neste fem årene.

DEL

Ett år etter at Guy Hands tok over som Development Licencee for McDonald’s i Norge, Sverige, Danmark og Finland, er selskapet nå klart for å sette planene om ekspansjon ut i live.

100 nye restauranter skal på plass i Norden i løpet av de neste fem årene, og 200 nye i løpet av de neste ti årene, melder selskapet i ei pressemelding.

Allerede i 2013 varslet giganten Bodø som "et spennende marked".

Året etterpå var omtalen av Bodø "veldig interessant".

I 2016 jobbet McDonald's fortsatt med lokaler: - Det handler alltid om beliggenhet, sa kommunikasjonssjef Erik Lødding til an.no.

Samtidig jobber en svensk storkjede i kulissene med å ta opp kampen mot Burger King om fast food-kundene i Bodø.

I Norge planlegger McDonald’s å åpne 20 nye restauranter over de neste fem årene.

– McDonald’s i Norge går en lys fremtid i møte, og jeg er veldig fornøyd med at Guy Hands deler våre vekstambisjoner. Vi har allerede startet ekspansjonen med åpningen av vår nye restaurant på Sola i mars. Neste ut er Svinesundparken i midten av august, og Rygge mot slutten av året.

Alle de nye restaurantene vil være en del av vår satsning på en forbedret kundeopplevelse der vi tilbyr bordservering, har digitale bestillingskiosker og et nytt kjøkkenoppsett for å effektivt lage mat på bestilling. Vi tar servicen til neste nivå. Tilbakemeldingene på tilbudet så langt har vært veldig gode, og vi gleder oss veldig til å åpne enda flere fremtidsrettede restauranter i Norge, sier administrerende direktør for McDonald’s i Norge, Pia M. Mellbye.

Siden overtakelsen har Hands og hans team brukt tiden på å bli kjent med det nordiske markedet, selskapene og franchisetakerne i de fire landene

Nylig ble Christer Åberg ansatt som administrerende direktør i Norden, og med Åberg på plass er McDonald’s nå klare for å akselerere planene om ekspansjon i de Nordiske landene.

– Det har vært en sunn markedsvekst på tvers av alle landene og vi ser et stort potensiale for vekst i alle de fire markedene i Norden. Vi er klare for å investere det som er nødvendig for å kunne benytte oss av det potensialet. I dag serverer vi 150 millioner gjester hvert år i Norden og målet er at vi skal nå 200 millioner gjester i året, sier Group CEO for McDonald’s Norden, Christer Åberg i pressemeldingen.

5.000 nye ansatte

Totalt er målet at McDonald’s i Norden skal vokse med 100 restauranter i løpet av de neste fem årene, og hele 200 i løpet av de neste ti årene.

Dette betyr opp til 5.000 nye jobber tilsammen i Norge, Sverige, Danmark og Finland. McDonald's er en av Norges største arbeidsgivere for unge.

Når selskapet vokser i Norge kan flere hundre ungdommer få muligheten til å starte yrkeskarrieren sin hos McDonald's, skriver selskapet i pressemeldingen.  

Pia M. Melby

Artikkeltags