Flyselskap med direkteruter fra Bodø gjorde rent bord

DEL

Det ungarske flyselskapet Wizz Air gjorde rent bord under Ceesar Awards i Poznan, Polen forrige uke. Her konkurrerer de beste flyselskapene i Sentral- og Øst-Europa om gjeve priser, og avstemningen blir gjort av verifiserte flypassasjerer.

Wizz Air, som har direkteruter både til og fra Bodø, stakk blant annet av med prisen for «Beste lavprisselskap i Sentral- og Øst Europa». I tillegg vant de priser for «Manager of the year», samt «Årets Cabin-crew».

Fra Bodø til Gdansk

Frem mot sommeren 2019 oppretter Wizz Air direkterute mellom Bodø og den polske byen Gdansk. Destinasjonen vil være mulig å nå to ganger i uken - på onsdager og søndager.

Flyselskapet lokker med spektakulær natur i Nord-Norge, samt fergemuligheter til Lofoten.

- Vi ser frem til å ønske Wizz Air velkommen til Bodø. Med denne ruten er vi i gang med å vise vårt potensiale for økt utenlandstrafikk. Ved å støtte opp om direktetilbudet vil vi ha de beste forutsetningene også for videre vekst og utvikling til og fra Bodø og Nordland, sa lufthavnsjef ved Bodø Lufthavn, Finn Ove Hofstad i en pressemelding tidligere i år.

Høy prioritet hos Avinor

Ruten til Gdansk har hatt høy prioritet hos Avinor i mange år, og nå kan nordlendingene se frem til en direkterute til en av Polens flotteste byer. Ruten vil potensielt ha stor betydning for både næringsliv og turisme i regionen.

- Dette er en viktig rute både for arbeidsinnvandrerne til Nordland, og for turismen i begge land. Vi ser at antallet turister fra Polen er økende og et godt rutetilbud er derfor avgjørende for norsk nærings- og reiseliv, avslutter han.

I følge nettsidene til Wizz Air vil rutene starte opp 22. mai i år.

Artikkeltags