Spencer Tunicks nakenfoto-prosjekt i Bodø skapte store diskusjoner. Både på kunstens innhold og på pengebruk. Nå er regnskapet klart.

Som ledd i Bodø Biennales utstilling bevilget Nordland fylkeskommune 300 000 kroner til nakenfotoprosjektet utført av Spencer Tunick. Bodø kommune bevilget samme beløp.

Regnskapet viser at kostnadene ble på 615 000 kroner, 15 000 over budsjettet.

- Det regner vi som helt greit. Det virker som kunstprosjektet har slått godt an hos Bodøs befolkning. Jeg har i alle fall registrert at mange som var skeptisk, nå uttrykker at bildene var flott, sier fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Aase Refsnes (SV) i en pressemelding.

Bildeserie

Stjernefotografen med 170 nakne modeller i Bodø sentrum

Refsnes mener Nordland fylkeskommune har fått god kunst og mye publisitet for pengene. Også om man tar med kostnadene til forprosjektet, der Spencer Tunick med sine samarbeidspartnere var på befaring, og ressursbruken med ansatte som har vært involvert i prosjektet.

- Til forprosjektet, den første befaringen der, hadde vi budsjettert med inntil 125 000 kroner. Regnskapet lander på 94 000 kroner. Totalt har dette altså kostet Nordland fylkeskommune rundt 400 000 kroner. Dette har vært et svært spennende kunstprosjekt, og absolutt verd tiden vi har brukt på planlegging og gjennomføring, sier Refsnes.

Bildeserie

Nakenfotoene til Spencer Tunick

 

ylkesråden påpeker at det omdiskuterte kunstprosjektet har medført akkurat det som kunst skal gjøre, engasjement og debatt.

- På samme måte som Skulpturlandskap Nordland i sin tid skapte mye og høylytt debatt, har dette litt spesielle prosjektet gjort det samme. Jeg er glad for engasjementet – og at resultatet ble så utrolig bra, avslutter fylkesråd Aase Refsnes.