Gratis foredrag på Bymuseet

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Onsdag inviterer Bymuseet i Bodø til spennende foredrag om en av de store pionérene innen norsk design. Vi snakker selvsagt om Gerhard Munthe.

Gerhard Munthe (1849–1929) gjorde sin største og viktigste innsats som designer og regnes i dag som en betydelig art nouveau-kunstner og en forløper for modernismen. Kunsthistoriker Jan Kokkin tar i dette foredraget for seg kunstnerens betydning for utviklingen av en nasjonal design basert på gammel norsk folkekunst.

Munthe laget design til bildevev, tapeter, porselen, sølv og møbler. En viktig del av hans design var de rundt 20 rominteriørene med veggmalerier, brystninger, glassmalerier og møbler. De største og viktigste er Eventyrværelset på Holmenkollen Turisthotell og Håkonshallen i Bergen, som begge gikk tapt i brann.

Jan Kokkin er mag.art. i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo, frilanser, kurator og forfatter.

Utstillingen «Eventyrlige interiører» er utlånt av Nasjonalmuseet. Den åpnet i fullversjon i Oslo sommeren 2018 og høstet meget gode kritikker. En versjon for vandreutstilling er nå på rundtur i landet, Bymuseet i Bodø skal ha utstillingen fra 29. mai-18. august.

Foredraget på onsdag er en del av konsept «Viten Avec» hvor museet selger fingermat, og forfriskninger med og uten alkohol.

Artikkeltags