Rasmus (19) vervet mamma Sidsel - nå er mor og sønn på Bodø Høyre-lista

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Rasmus Eivik Madland har aldri vært på et bystyremøte før. Nå står han på kumulert plass på Bodø Høyres liste. Og lenger nede på lista står mamma Sidsel Eivik Madland.

DEL

Mandag kveld følger de begge spent med fra valgvaken i Stormen bibliotek. Høyre ligger dårlig an på meningsmålingene.

– Men vi velger å være optimistiske, sier Rasmus.

Han begynte å bli politisk aktiv for tre år siden. Og ville etter hvert ha mamma med på laget.

– Jeg sa nei først, sier Sidsel.

– Men så tenkte jeg at når sønnen min på 18 år kommer og er engasjert og vil at vi skal gjøre dette i lag, så sier jeg ja. Og Høyre er et parti jeg kan identifisere meg med. Hadde han engasjert seg i et parti på en av ytterfløyene, hadde jeg vel ikke vært like stolt over at han engasjerer seg, sier hun.

Ut av KrF

Sidsel Eivik Madland, som er rektor på Aspåsen skolen, er ikke et ukjent navn i bodøpolitikken. Fra 1995 til 2003 satt hun i bystyret for KrF.

– Men jeg meldte meg ut på grunn av måten partiet behandlet homofile på.

Foto:

Nå står hun på 18. plass på Høyre-lista – og er altså et stykke fra å komme inn.

– Er du forberedt på at du kan få slengere og likevel komme inn?

– Overhodet ikke, ler Sidsel.

Rasmus er snart ferdig med førstegangstjenesten, som han avtjener i Garden. Nå skal han være i Bodø, jobbe på klesbutikk og kanskje sykehjem – og engasjere seg i bystyret.

– Det er forresten ikke sant at du ikke har vært i bystyret før, du var med noen ganger fra før du var født, forteller Sidsel.

– Rundt og godt

Rasmus har ingen enkeltsaker i Høyre han er spesielt opptatt av.

– Det er prinsippet om at hvert enkelt menneske tar valg for sitt eget liv, som er viktig for meg. Det er et rundt og godt parti med plass til alle, sier han.

– Hvorfor ville du ha med mor i politikken?

– Jeg ble spurt om jeg visste om noen smarte folk som ville engasjere seg, og det er hun.

– Og jeg sa altså nei først, men jeg er opptatt av at vi må skape mye for å ha mye å fordele. Og det står Høyre for. De vil ikke at rike skal bli rike og fattige fattigere, som noen påstår, sier Sidsel Eivik Madland.

Spente Høyre-velgere venter på dommen. Høyre har gjort det langt dårligere på meningsmålingene enn de gjorde det ved valget for fire år siden.

Spente Høyre-velgere venter på dommen. Høyre har gjort det langt dårligere på meningsmålingene enn de gjorde det ved valget for fire år siden. Foto:

Artikkeltags