Gå til sidens hovedinnhold

Nå har de åpnet ny kafé i Bodø

Artikkelen er over 4 år gammel

Torsdag hadde Kirkens Bymisjon offisiell åpning av de nye lokalene i Bankgata. Der skal de ha kafé og etter hvert skal de også ha matsentral og sykkelverksted.

– Vi er kjempefornøyde, sier prosjektleder Ola Smeplass. På åpningen var det fullt av kafégjester og musiker Kim Lie sto for underholdningen.

Matsentral

Kirkens Bymisjon har tidligere holdt til i Professor Schyttes gate, men er veldig fornøyd med nye lokaler.

– Vi har brukt mye tid og penger på de nye lokalene. Men vi har fått masse hjelp fra frivillige, brukere, næringslivet og privatpersoner. Det er vi veldig takknemlige for, sier Smeplass.

Kirkens Bymisjon har også leid nabolokalene der de skal få matsentral og sykkelverksted.

– På mandag starter vi arbeidet med matsentralen og regner med vi er oppe og går i løpet av vinteren, forteller prosjektlederen.

– Jula er en intens periode for oss med mange arrangementer, men det er bare gøy, sier han.

Gjenbruk

Kirkens Bymisjon har fått mye støtte og bidrag fra bodøfolk.

–Hvis noen skal fornye tingene sine kan de gi det til oss. Det meste av servise har vi fått hos Flymuseet også har vi fått en sofa hos Husbanken, sånt blir vi selvfølgelig veldig glad for, sier Smeplass.

– Vi får masse støtte og bidrag fra folk. Men den største bidragsyteren må nok være Bodø kommune. Vi er også veldig flinke på å skrive søknader, legger han til.

Organisasjonen har fått en femårskontrakt på lokalene, så her blir de værende en stund.

– Med den nye kafeen ønsker vi å åpne for en større del folk. Vi vil at det skal være lav terskel for å komme hit, sier Smeplass.

Livredder

Siv-Anita Hansen (54) er en av brukerne hos Kirkens Bymisjon. Hun har vært bruker hos organisasjonen i over 20 år og beskriver de som livreddene.

– Hadde det ikke vært for Kirkens Bymisjon hadde jeg nok hoppet for havet for lenge siden, sier hun. Hansen er tørrlagt alkoholiker, hun er nå på ellevte året edru og mener Kirkens Bymisjon er mye av grunnen til det.

– I de tøffe periodene har de vært her for meg. Jeg kan komme å snakke med de om jeg har det tungt eller bare for å få en matbit. Kirkens Bymisjon er fantastiske, forteller Hansen.

– De har hjulpet meg tilbake til livet og nå har jeg det veldig bra og er veldig stolt av meg selv. Barna mine er også en av grunnene til at jeg klarer å holde meg på den rette stien. De har hjulpet og støttet meg hele tiden, legger hun til.

Hansen jobber til vanlig på Englefabrikken og Jobb 1, men har tatt turen til kafeen i dag for å hjelpe til.

–Jeg er egentlig ikke så veldig religiøs, men etter hvert har jeg skjønt at livet er en gave og man må utnytte det til det fulle, sier hun avsluttende.

Kommentarer til denne saken