Byens gamle borgere setter pris på at Forsvaret har bevart tradisjonen. Takk fra oss alle!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

SpaltistNår 60 eldreråds medlemmer– fra hele Nord Norge - kommer sammen blir det gjerne mye latter. De fleste har en historie å fortelle. Slik var det også under middagen, da Bodø Eldreråd var vertskap for konferansen, som ble avviklet i slutten av april. Den muntre stemningen forplantet seg til møtet og diskusjonene, men det gikk ikke ut over kvaliteten på avgjørelsene, som ble tatt. Hele 6 uttalelser ble sendt til regjering, departementer og aviser i hele Nord Norge.

- Om aldersdiskriminering

- Om informasjonsplikt i staten og off. Institusjoner

- Om rutetilbudet i Nord Norge

- Om konsekvenser av redusert postombæring

- Om forhandlingsrett og 0,75 prosenten

Alle deltakerne var godt voksne – en pen omskrivning av, at de fleste var i 70-80 årene – og alle var aktive, innovative og fremtidsrettede. Et godt bilde på temaet for møtet «Den nye eldrebølgen «. Neste års eldrerådsmøte blir i Hammerfest.

For en uke siden ble regjeringens melding til Stortinget med en kvalitetsreform for eldre – Leve hele livet – lagt frem.

Reformen legger opp til, at eldre skal få bruke ressursene sine og dekket behovene sine i de ulike fasene av alderdommen. Det handler om å skape et mer aldersvennlig samfunn der eldre kan leve gode liv og delta i fellesskapet.Reformperioden vil starte 1. Januar 2019 og vare i 5 år med ulike faser for planlegging, gjennomføring og evaluering.

Tidligere reformer har ofte handlet om systemer. Leve hele livet handler om mennesker. Det som er viktigst i livet. Fellesskap, aktivitet, god mat og helsehjelp.

Med Leve hele livet skal eldre få mulighet til å mestre eget liv der de bor hele livet. Dette krever holdningsendringer, ikke bare hos de eldre, men kanskje særlig i de yngre generasjoner, som ofte har fastlåste oppfatninger om, hvordan det er å være gammel.

I denne uken har det også vært 17. Mai – den store dagen! Vi har atter engang hatt klump i halsen, når barnetoget gikk og fedrelandssangen ble sunget. Som i tidligere år inviterte Forsvaret byens gamle til lunsj i Bodin Leir.

Til tross for at vertskapet er blitt borte, har Forsvaret likevel bevart denne tradisjon. Det setter byens gamle borgere pris på og møter fulltallig opp. Deilig mat – fellessang – taler – alt som skal til for å gi denne store dagen et verdig innhold. Takk fra oss alle!

Når vi så også i Mai måned har vært velsignet med et vakkert sommervær flere dager på rad er optimismen og håpet om en vidunderlig sommer med på å gjøre alle glade og forventningsfulle.

«Det begynte å bli ingen natt, solen dukket såvidt skiven ned i havet og kom så opp igjen, rød, fornyet, som om den hadde vært nede og drukket.» (Hamsun)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags