Legger Hamsun-seminar til Bodø

Til kulturhovedstaden: Leder Hege Faust (t.v.) og Hamsun-Selskapet har valgt Bodø som arrangementssted for litteraturseminaret sitt i 2020.

Til kulturhovedstaden: Leder Hege Faust (t.v.) og Hamsun-Selskapet har valgt Bodø som arrangementssted for litteraturseminaret sitt i 2020. Foto:

Hamsun-Selskapet har bestemt seg for å legge sitt litteraturseminar i 2020 til Bodø.

DEL

Seminarene til landets største litterære selskap arrangeres som oftest i Hamarøy, men av og til gjøres det unntak, som i 2020. Da er det hundre år siden Hamsun mottok Nobelprisen i litteratur for «Markens grøde».

Det skal markeres over hele landet. Hamsundagene på Hamarøy er først ute, og starter tirsdag 4. august, melder Hamsun-Selskapets informasjonsblad Hamsun-nytt.

På arrangementet i Hamarøy blir det blant annet servering av Nobel-middagen fra Stockholm i 1920 med Hamsuns tale og det hele. Hamsunsenteret har videre hyret inn en satirisk teaterforestilling.

Mens siste del av festivalen på Hamarøy er viet samisk kultur, overtar Hamsun-Selskapet stafettpinnen og fortsetter med temaet «Hamsun, nobelpris, kontrovers og krig i nord» på sitt litteraturseminar i Bodø fredag 7. og lørdag 8. august. Dette skjer samtidig som musikkfestuka pågår i byen som i 2024 blir europeisk kulturhovedstad. Det vil programmet bære preg av.

Artikkeltags