TUIL sendte Glimt på hodet ut av cupen

Tromsø  20150604.
NM-cup i fotball, Tuils Håkon Kjæve scorer i kampen TUIL mot Bodø/Glimt på TUIL Arena torsdag ettermiddag.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Tromsø 20150604. NM-cup i fotball, Tuils Håkon Kjæve scorer i kampen TUIL mot Bodø/Glimt på TUIL Arena torsdag ettermiddag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Bodø/Glimt ble det åttende eliteserielaget som røk ut av cupen. Det skjedde med fire måls margin.

DEL

TUIL - Bodø/Glimt 6-2 (3-1)

Om Bodø/Glimt svevde etter storseieren mot Mjøndalen i serien søndag, sørget andredivisjonslaget Tromsdalen for å sende dem ned på jorda igjen med et smell

Vertene ga seg ikke før de hadde satt seks baller i mål bak Pavel Londak. Da hjalp det lite at Glimt-spissene Fitim Azemi og Alexander Sørloth gjorde hvert sitt mål, ett i hver av omgangene.

Effektive verter

Glimt fikk en helsvart start på tredjerundekampen mot Tromsdalen. Selv om eliteserielaget oppskriftsmessig dominerte banespillet, var vertene presise og effektive da de fikk låne kula.

TUIL satte 1-0 på sin første sjanse i kampen. Skuddet til Tor Martin Mienna gikk via Brede Moes fot og i mål fra spiss vinkel.

Etter 25 minutter doblet Vegard Lysvoll ledelsen med et velplassert skudd fra like utenfor 16-meteren.

Vanvittig straffebom

Glimt fikk sjansen til å redusere på straffe, men Danny Cruz utnyttet muligheten mildt sagt dårlig, etter selv å ha gått overende i feltet. Amerikaneren bommet rett og slett på ballen, som gikk langt til side for mål.

3-0 kom etter corner. Håkon Kjæve var nådeløs med pannebrasken da 40 minutter var spilt.

Fitim Azemi tente håpet for de helgule i omgangens siste minutt, da headet inn sitt femte cupmål for sesongen.

Sørloths første

Men Tromsdalen var langt fra ferdige med å ryste motstanderen fra to divisjoner over. Vegard Lysvoll var nådeløs etter å ha blitt headet igjennom etter 52 minutter. Dermed sto det 4-1.

Innbytter Alexander Sørloth scoret sitt første offisielle Glimt-mål da han satte 4-2. Da var 61 minutter spilt, og ingenting umulig.

Ei heller at TUIL skulle få straffe, og sette den i tverliggeren – hvilket faktisk skjedde etter 63 minutter. Vegard Lysvoll var nær ved å bli tremålsscorer etter at Vieux Sané hadde skapt trøbbel for sine egne i Glimts midtforsvar.

Fra vondt til verre

Etter 68 minutter sto Sondre Jakobsen for kampens prestasjon da han skrudde et frispark i krysset for vertene – som dermed gikk opp til 5-2.

5-2 er vondt. 6-2 er verre. Og slik gikk det da innbytter Mohammed Ahamed satte spikeren i Glimts cup-kiste etter 90 minutter.

----------------------------------------------------------------------------

Så er det slutt. Sensasjonen er et uomtvistelig faktum.

95 min: Glimt får et frispark på cirka 25 meter. Azemi skyter, men skuddet stryker utenfor.

90 min: I stedet blir det 6-2. Innbytter Mohammed Ahamed setter spikeren i cup-kista til Bodø/Glimt. Laget som tok Strømsgodsets skalp i fjor, har Glimts hengende i beltet i det kampen snart er ferdig.

89 min: Trond Olsen er nær redusering, men bommer.

78 min: Olsen felles på venstrekanten. Glimt greier ikke å utnytte dødballen.

76 min: Trond Olsen kommer løs på godt skuddhold. Men i dag går skuddet rett utenfor stolpen.

Kamputviklingen får du også i vårt livesenter.

71 min: Sørloth er på farten i bakrom. Men TUIL-keeperen når ballen først.

70 min: Trond Olsen forsøker seg med frispark fra omtrent samme hold i motsatt ende av banen. Skuddet går høyt over.

68 min: Sondre Jakobsen setter frisparket i mål. En riktig perle er det. Curler ballen perfekt over muren og utagbart inn i hjørnet. Og så står det 5-2.

67 min: Gult kort blir det også for Saltnes. Lite å si på den. TUIL får frispark fra skuddhold.

65 min: Ulrik Saltnes settes inn for Vieux Sané. Neppe veldig fornøyd med hva stopperen har prestert, trener Halvorsen.

64 min: Erik Bertheussen hindrer Brix i kontring. Gult kort også til han.

62 min:Også Zarek Valentin pådrar seg gult kort.

63 min: Vegard Lysvoll får sjansen fra straffemerket, etter at Vieux Sané har brukt ulovlige midler inne i feltet for å rette opp sin egen feil. Heldigvis for Glimt bommer også han! Sané får det gule kortet.

61 min: Så står det 4-2. Trond Olsen var over på høyrekanten og jobbet fram en corner. Alexander Sørloth setter inn Brix sin serve.

Kamputviklingen får du også i vårt livesenter.

56 min: Glimt gjør et nytt bytte: Trond Olsen overtar på venstrekanten for Ulrik Berglann.

52 min: Vegard Lysvoll er nådeløs når han stusses igjennom av Vegard Lysvoll. Det står 4-1.

718 tilskuere ser kampen.

49 min: Mienna forfølger en lang ball inn i feltet, men Brede Moe gjør en god jobb med å avskjære ham og ballen triller inn til Londak.

46. min: Glimt bytter: Alexander Sørloth overtar for Danny Cruz.

2. omgang er i gang!

Tromsdalen leder 3-1 til pause i cupkampen mot Bodø/Glimt.

Hjemmelaget sjokkåpnet med stor effektivitet, og ledet 2-0 halvveis ut i omgangen. Glimt fikk sjansen til å redusere på straffe, men Danny Cruz utnyttet muligheten mildt sagt dårlig.

I stedet gikk Tromsdalen opp til 3-0, før Fitim Azemi reduserte til 3-1 rett før hvilen.

Pause!

45 min: Azemi tenner håpet for Glimt. Får ballen fra Henrik Furebotn, og header i mål. Dermed er spissen oppe i fem cupmål. 3-1

44 min: Glimt forsøker og forsøker, men lykkes ikke foran mål. TUIL på sin side, har så nær som scoret på tre av tre sjanser.

40 min: TUIL får corner. Den slås inn av Thomas Kristoffersen, og Håkon Kjæve header inn 3-0!

40 min: Mienna går innoer i banen og skyter fra 16 eter, men skuddet blir blokkert. Like etter kommer Lysvoll fri i feltet, og skyter utenfor.

38 min: Cruz slår inn fra høyre, men Glimt får ikke noe ut av situasjonen. Det blir i stedet et frispark i favør det forsvarende laget.

31 min: Danny Cruz går i bakken inne i vertenes 16-meter. Tar straffen selv. Og bommer grovt! Amerikaneren treffer rett og slett ikke ballen, som spretter flere meter utenfor.

25 min: Vegard Lysvoll klinker til fra utenfor 16.-meteren, og ballen går inn ved Pavel Londaks venstre stolpe. Dermed står det 2-0. TUIL har sjokkåpnet på eget kunstgress. Skal Bodø/Glimt bli det åttende eliteserielaget som ryker ut av cupen?

23 min: Anders Karlsen er nær utlikning etter hjørnespar fra Kristian Brix. Mener at han blir snytt for straffe der, Karlsen.

Kamputviklingen får du også i vårt livesenter.

20 min: Tomas Kristoffersen og Henrik Furebotn får seg en liten prat med dommeren etter å ha havnet i litt klammeri på midtbanen.

16 min: Tor Martin Mienna gjør det for vertene. Tomas Kristoffersen legger en nydelig chip som sender Mienna alene igjennom, og i duell med Londak gjør TUIL-spissen det han skal og sender TUIL i føringen. Det står 1-0.

15 min: TUIL presses bakpå. Glimt komer til et par innlegg, men hjemmelaget får headet unna.

12 min: Berglann kommer rundt på venstresiden, men presisjonen i innlegget er ikke større enn at ballen går rett ut til et innkast for hjemmelaget.

10 min: Glimt noterer kampens første store målsjanse. Henrik Furebotn slår godt inn fra høyre. Ulrik Berglann er nær ved å kunne sette den inn på bakerste stolpe.

7 min: Det skjer ikke voldsomt mye i åpningsminuttene på TUIL Arena.

3 min:Furebotn forsøker å spille fri Cruz ute til høyre, men han løfter ballen litt for langt, og den forsvinner over dødlinja.

Kampen er i gang!

----------------------------------------------------------------------

Bodø/Glimt møter Tromsdalen borte i cupens tredje runde.

Dommer Steinar Hauge blåser i gang klokken 18.00, og kampen kan du se - spark for spark her på an.no. Produksjonen er det NRK Troms og Finnmark som står for.

- Vil ofre oss

- Vi gleder oss til kamp. Vi møter en bra motstander. Det er tredje runde, og vår tredje bortekamp. Vi er innstillt på å ofre oss skikkelig for å få være med på trekninga av fjerde runde, sier Jan Halvor Halvorsen.

- Det er et bra andredivisjonslag dere møter...

- Ja, det er det. Det gjelder for oss å ha en proff innstillig til kampen, og gjøre jobben skikkelig. Mange eliteserielag har røket ut allerede, så vi har ikke tenkt å ta lett på det. Vi skal ofre oss skikkelig for å vinne kampen og gå videre, gjentar Glimt-bossen.

Badou ble igjen hjemme

Han reiste nordover med en tropp på 17 spillere. Blant dem som ble hjemme i Bodø, er Papa Alioune Ndiaye.

- Badou fikk en smell i beinet mot Mjøndalen sist. Så han står over. Vi har valgt å la ham bli hundre prosent frisk til Stabæk-kampen, sier Halvorsen.

Også Ulrik Saltnes får nødvendig hvile, men han er med i troppen.

På midtbanen får Anders Karlsen spille fra start for første gang etter ryggskaden som har holdt ham utenfor i april og mai.

Tillit fra start får også Ulrik Berglann på venstrevingen.

Disse starter

Disse elleve starter for Bodø/Glimt:

Pavel Londak - Zarek Valentin, Brede Moe, Vieux Sane, Thomas Jacobsen - Henrik Furebotn, Kristian Brix, Anders Karlsen - Danny Cruz, Fitim Azemi, Ulrik Berglann.

På benken:

Lasse Staw, Ulrik Saltnes, Morten Ågnes Konradsen, Patrick Berg, Trond Olsen.

Her er TUILs lag (4-2-3-1): Jørgen Vik - Steffen Skogvang Pedersen, Eirik Bertheussen, Tobias Vibe, Simon Laugsand - Tomas Kristoffersen, Lars Henrik Andreassen - Elias Skogvoll, Tor Martin Mienna, Håkon Kjæve - Vegard Lysvoll.

Kampen oppdateres også i vårt livesenter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken