- Jan Halvor så noe i meg som andre ikke så

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Daniel Edvardsen hadde minimalt med erfaring som back da han kom til Glimt.

DEL

En uke etter at han ble hentet fra andredivisjonsklubben Harstad, gikk det galt for Edvardsen, som pådro seg en korsbåndskade i debuten for Glimts B-lag i tredjedivisjon sommeren 2013.

Da årets sesongoppkjøring startet var han endelig helt skadefri. Siden har 23-åringen gjort sine saker bra. Så bra at han fikk tillit på høyrebacken fra start allerede i andre serierunde, da selveste Molde gjestet Aspmyra.

Fort som f...

Denne tilliten vil etter alle solemerker bli fornyet mot Odd i tredje serierunde. Mange lot seg imponere over harstadværingens innsats mot Molde sist. Selv ser han rom for forbedring.

- Jeg håper å prestere på det nivået jeg gjorde, og samtidig utvikle meg, spesielt i posisjoneringen. Det er vel der jeg har mest å gå på, sier Daniel Edvardsen.

For to av Moldes scoringer kom etter gjennombrudd på Glimts høyreside, der Edvardsen og Morten Ågnes Konradsen delte på mye av det defensive ansvaret.

- Vi hadde en avtale før kampen om at kanten skulle følge backen. Men etter å ha sett klippene i reprise, ser jeg at ting kunne vært gjort annerledes. Nå har vi gjort noen små justeringer der, forteller Edvardsen.

Han understreker at ingen av de to er veldig rutinerte på dette nivået.

- Dette er vel ganske nytt for oss begge. Men vi har snakket sammen, og sett video. Jeg tror vi skal luke ut det fort som faen, fastslår Edvardsen.

Minimal erfaring

Han tar ikke munnen for full når han snakker om egen backerfaring.

- Maks 10-15 kamper for Landsås og Harstad IL. Kun en av dem på andredivisjonsnivå. Siden har det blitt noen for Glimts B-lag, og enkelte treningskamper i vinter, forklarer 23-åringen.

- I Harstad var jeg midtbanespiller eller stopper, legger han till.

Det var i sistnevnte posisjon Jan Halvor Halvorsen så Edvardsen spille cupkamp. Og bestemte seg for å hente unge Edvardsen til Glimt.

- Han så noe i meg som ikke andre så, sier Edvardsen.

- Jeg likte ham første gang jeg så ham, sier Halvorsen.

- Han har jobbet steinhardt for å komme tilbake fra korsbåndskaden, og at han fikk debuten sist er moro for både ham og klubben. Noen skjønnhetsfeil ble det, men han kommer til å bli bedre og bedre for hver kamp han spiller. Vi spiller med offensive sidebacker. Det passer ham veldig bra, sier Glimt-bossen.

Glimt møter Odd på Aspmyra søndag ettermiddag. Følg kampen live på an.no!

Artikkeltags