Snart skal Marinen fylle Bodø havn

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

For 57. gang gjennomføres Marinemesterskapet. 16.- 18. november går den av stabelen i Bodø.

Fregatter, korvetter, mineryddere og andre skal innta havna i Bodø.

Salten og Vestfjorden

Mesterskapet markerer også starten på Marines årlige store øvelse. Øvelsen "Flotex" strekker seg fra Bergen til Troms, men i følge Marinen skal den i hovedsak foregå i Salten og Vestfjorden.

- Nord-Norge er viktig for Sjøforsvaret – ikke bare som en veldig god arena for øvelser, men også fordi området er strategisk viktig for Norge, sier Sjef Marinen, flaggkommandør Ole-Morten Sandquist i ei pressemelding.

Mesterskapet setter fokus på fysisk trening. Marinen mener det vil bidra til å styrke avdelingenes stridsevne.

- Regelmessig fysisk aktivitet bidrar til å styrke hver og en av oss slik at vi får økt overskudd til å takle hektiske og krevende oppgaver. Økt fysisk yteevne gir oss økt kampkraft, sier Sandquist.

13 ulike øvelser

Idrettslige og sosiale aktiviteter vil sette preg på Bodø under mesterskapet. Folk vil oppleve uniformert personell fra hele Marinen.

Marinen understreker at Bodø kommune bestandig har tatt i mot dem med åpne armer og lagt forholdene til rette for dem. Derfor vil de bidra positivt.

Avdelingene skal konkurrere i 13 ulike øvelser. De tradisjonsrike øvelsene tautrekk, sjømannskap, pistolskyting, svømming, dingerace/padling og hiveline står for den maritime delen av mesterskapet. Øvelser som fotball, banestafett og 3000 meter står for den mer tradisjonelle idrettsdelen av mesterskapet.

Artikkeltags