Lager 12 dager lang gratisfestival i Bodø

Åpen bukt samler mange nysgjerrigperer hvert år under forskningsdagene. I år er arrangementet søndag 29. september.

Åpen bukt samler mange nysgjerrigperer hvert år under forskningsdagene. I år er arrangementet søndag 29. september. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra onsdag 18. september og 12 dager framover kan nysgjerrigperer lære noe nytt på forskningsdagene.

DEL

Årets tema er miljø og de fleste arrangementene i Bodø foregår i Stormen bibliotek eller ved Nord universitet. På forskningsdagene stilles det spørsmål som: Bør unge føle på flyskam? Hvordan kan du bidra til å redde verden? Trenger vi vindkraft?

Og alle arrangementer er gratis.

I Bodø er det – tradisjonen tro – Åpen bukt. I Mørkvedbukta kan små og store lære mer om livet i havet og delta i konkurranser. Dette skjer søndag 29. september.

Også på Salten matfestival i Bodø og Fauske handler det om havet. Der får folk smake på sjømat som ikke står på matbordet til de fleste av oss. Det er sånt som sjøstjerne, kråkebolle, sjøpølse og småkrabber.

I gjenbrukslabyrinten i Stormen bibliotek lørdag 28. og søndag 29. september kan barn oppleve og lære om hvordan et produkt til kan bli til et nytt.

Miljø er gjennomgangstonen også i debatten «Klimaskam på veien mot selvrealisering». Den arrangeres på Samfunnet ved Nord universitet 23. september.

Kommende torsdag, 19. september, serveres det grønn lunsj på Samfunnet. Der vil Nordland fylkeskommune informere om hvordan de jobber for å iverksette FNs bærekraftsmål i sin virksomhet.

Det blir blant annet også helaften med biologen Jon Fjeldså, debatt om hvordan man tilrettelegger for et godt liv i sykehjem og Lytring om hvorvidt offentlig ansatte bør delta i det offentlige ordskiftet.

Forskningsdagene er en årlig festival som arrangeres over hele landet. Hensikten er å vise fram noe av alle den forskningen som foregår på nye og spennende måter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken