Nordland Betong investerer 40 millioner

Stadig større fokus på miljøet. Daglig leder Tore Mosand (t.v) ved Nordland Betong og direktør Odd-Emil Ingebrigtsen i BRUS ser for seg store positive endringer for betongproduksjon de nærmeste årene.

Stadig større fokus på miljøet. Daglig leder Tore Mosand (t.v) ved Nordland Betong og direktør Odd-Emil Ingebrigtsen i BRUS ser for seg store positive endringer for betongproduksjon de nærmeste årene. Foto:

DEL

Nordland Betong har investert 40 millioner i Bodø, Fauske og Meløy for å møte framtiden. Håpet er å kunne levere en mer miljøvennlig betong fra Nordlands største betongleverandør.

Det er direktør Odd-Emil Ingebrigtsen i BRUS (Bodøregionens utviklingsselskap) som lanserer «smart» etter å ha hørt daglig leder Tore Mosand i Nordland Betong fortelle om framtiden. På Fauske er det etablert et helt nytt betonganlegg. Avdelingen i Indre Salten produserer og leverer like mye betong som Bodø gjorde for to år siden. Leveransene øker over hele linja.

Regional satsing

- Vi er stolte over anlegget og arbeidsplassene våre. Et helt nytt anlegg her på Fauske viser at bedriften satser og at man ønsker å gjøre noe utenfor Bodø også, sier produksjonsleder Tor Magne Johansen i en pressemelding.

- Det vil uten tvil bli et stort behov for betong i forbindelse med byggingen av Ny by - ny flyplass. Og det er mye bygging på gang i hele regionen, sier Ingebrigtsen.

Betong-region

Hans drøm er å kunne levere merkevaren SmartBetong fra Bodø, Fauske og Meløy. I følge daglig leder Tore Mosand er Nordland Betong på god vei.

- De nye anleggene vi har investert i er klargjort for miljøvennlig produksjon. Kortreiste grusmasser ligger i Fonndalen i Meløy og man kan framstille sementtyper med lavere co2-avtrykk.

- Nordland Betong ønsker å bidra til reduserte utslipp generelt. I tillegg til å ha fokus på miljøet. Vi har brukt mye ressurser på å få godkjent sertifiseringen ISO14001 som nå er i boks, sier Mosand i pressemeldingen.

Nordland Betong har 25 ansatte og omsetter årlig for 190 millioner kroner (2017).

(Pressemelding)

Artikkeltags