Gå til sidens hovedinnhold

Denne uken kan du se 1.000 væpnede soldater i Bodø og Salten

Artikkelen er over 3 år gammel

1.000 soldater i Heimevernet skal ut på øvelse når Sør-Hålogaland Heimevernsdistrikt 14 (HV-14) fra 23. til 27. april gjennomfører øvelse i Salten-regionen.

Øvelse Salten er en stor og viktig øvelse for HV-14. Den tar for seg Heimevernets viktigste oppgave, objektsikring, nasjonale styrker og sikre mottak av allierte forsterkninger. Det skriver Heimevernet i en pressemelding.

Væpnet personell

Øvelsen vil foregå fra Bodø-Fauske-Gildeskål og sør til Træna. Hensikten med øvelsen er å ivareta lokalt territorielt ansvar.

Over 1.000 soldater fra HV-14 deltar fra områdestruktur og innsatsstyrke Heron.

Det vil bli synlig militært personell med våpen både i Bodø by inkludert Bodø lufthavn, Fauske, Gildeskål og så langt sør til Stokkvågen/Træna. Hovedaktivitetene vil være i perioden 24. til 26. april, kommer det fram i en pressemelding fra Heimevernet.

Deltar på Øvelse Nord

Øvelsen vil også være synkronisert opp mot den sivile øvelsen «Øvelse Nord», og dermed får HV øvd på militært-sivilt samarbeid med politi, fylkesmann, sykehusene, Sivilforsvaret og de berørte kommunene.

Under øvelsen skal soldatene i HV øve på å løse militære oppdrag. Dette gjennom objektsikring sammen med blant annet politiet og samhandle med øvrige beredskapsaktører i Salten-regionen, samt sikre verdiene og folkene i regionen.

Kommentarer til denne saken