Gå til sidens hovedinnhold

Den frenetiske kampen for å verne Rønvikjordene er ganske patetisk

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så er «bondehæren» på barrikadene igjen for å stoppe enhver bebyggelse av Rønvikjordene. Argumentene er de samme; matjorden må vernes for enhver pris.

Jeg registrerer at enorme jordbruksområder bebygges – for eksempel i forbindelse Ørlandet flystasjon, motorvei med tilhørende trafikkmaskiner i Bodø og landbruksareal utenfor byen - uten at dette engasjerer jordvernere. Også derfor blir den frenetiske kampen for å verne Rønvikjordene ganske patetisk.

Prinsipper og føleri trumfer fornuft. Det er stor begeistring for å benytte frigitt flyplassområde til byutvikling. Det er litt pussig at jordvernere ikke tar til orde for å tilbakeføre disse store og sammenhengende jordene til jordbruksformål.

Jeg kunne fått litt sympati med jordvernere dersom de ivret for at Rønvikjordene også må benyttes til vekster som kan benytte direkte som menneskemat – ikke som nå at det bare dyrkes plastemballert gress.

Kommentarer til denne saken