Morten fortsette å levere. Nå går han for medalje i VM

Morten Thoresen tok sølv i Finland.

Morten Thoresen tok sølv i Finland. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Morten Thoresen (20) fortsetter å levere på skyhøyt nivå. Søndag sikret han seg en andreplass i årets siste internasjonal bryteturnering i Finland, det til tross for at han fortsatt skal være langt unna storformen.

– Prestasjonene mine i helgen var kjempe bra. Akkurat nå er jeg inne i en knallhard treningsperiode, så det at jeg presterte såppas godt her er jeg kjempefornøyd med, sier unggutten.

Egentlig junior

Stortalentet skulle egentlig ikke vært seniorbryter før til neste år. Det hindrer han ikke i å yppe seg mot de aller beste.

– I denne turneringa var det brytere som har vært på pallen i både EM og VM, så det at jeg nådde finalen her var knallbra, sier han.

Selv om han er godt fornøyd med helgen, er han ikke helt fornøyd med selve finalen.

– Det kom en del småfeil der som jeg ble hardt straffet for, men det må jeg ta med meg videre og jobbe med det, slik at det kan rettes opp, forklarer Thoresen.

EM og VM

Til neste år venter både EM og VM for bodøgutten. Først er det EM i Tyrkia i juni, før fokus rettes mot VM i Romania i november. Og unggutten har målet klart for seg.

– Målet er at jeg skal ta mine første store internasjonale medaljer. Så lenge jeg har dagen så vet jeg at jeg kan ta hvem som helst, sier den offensive bryteren.

Han mener det er helt realistisk å tro på medalje.

– Absolutt. Jeg trener hver eneste dag for å klare medalje, og vi jobber målrettet for å komme dit, sier han, og utdyper:

– Treningsmålet vårt er at mitt dårligste nivå skal holde til medalje, slik at jeg skal være i stand til å hevde meg uansett om jeg har en god eller dårlig dag. Alt skal være verdensklasse.

Før både EM og VM venter NM på hjemmebane. I november sa Thoresen følgende til AN om sine muligheter der.

– Det er kanskje frekt å si, men det hadde vært stort å vinne der, og sikre seg kongepokalen. Men det største målet denne sesongen er en internasjonal medalje i EM eller VM.

Artikkeltags