Gigantisk konferanse kan bli lagt til Bodø

En ekspertgruppe fra UN Habitat, som er FNs bosettingsprogram for sosial, økonomisk og miljømessig bærekraftig utvikling, besøkte Bodø i mai.

En ekspertgruppe fra UN Habitat, som er FNs bosettingsprogram for sosial, økonomisk og miljømessig bærekraftig utvikling, besøkte Bodø i mai. Foto:

DEL

ISOCARP har besluttet å tilby Bodø muligheten til å være vertskapsby for sin internasjonale konferanse neste år. På det meste er det hele 1.000 delegater på konferansen som har pågått siden 1965.

I mai i år hadde Bodø besøk av en ekspertgruppe fra UN Habitat, som er FNs bosettingsprogram for sosial, økonomisk og miljømessig bærekraftig utvikling.

I forbindelse med besøket ble det lansert at The International Society of City and Regional Planners (ISOCARP) ønsket å tilby Bodø muligheten til å være vertskapsby for sin årlige, internasjonale kongress, neste år, skriver Bodø kommune i en pressemelding.

Nå har de besluttet at de ønsker å tilby Bodø muligheten til å være vertskapsby for den 54de utgaven av kongressen, høsten 2018.

Rådmann Rolf Kåre Jensen sier dette er stort for Bodø.

- Når vi får et slikt tilbud er det litt som at verden har oppdaget Bodø, sier Jensen i pressemeldingen.

Her er hele pressemeldingen fra Bodø kommune

Vil tilby Bodø muligheten

ISOCARP har besluttet å tilby Bodø muligheten til å være vertskapsby for sin internasjonale konferanse neste år.

I mai i år hadde Bodø besøk av en ekspertgruppe fra UN Habitat, som er FNs bosettingsprogram for sosial, økonomisk og miljømessig bærekraftig utvikling.

I forbindelse med besøket ble det lansert at The International Society of City and Regional Planners (ISOCARP) ønsket å tilby Bodø muligheten til å være vertskapsby for sin årlige, internasjonale kongress, neste år. 

Har bestemt seg

ISOCARP sitt hovedstyre har nå besluttet at de ønsker å tilby Bodø muligheten til å være vertskapsby for den 54de utgaven av kongressen, høsten 2018. 

Dette meddelte ISOCARPs direktør for kongresser og evenementer, Slawomir Ledwón, i juli.  

Stor kongress

Kongressen har pågått hvert år siden 1965, i mange hovedsteder og andre store byer over hele verden. I år går kongressen av stabelen i Portland i USA.

Kongressen består normalt av 400-500 delegater, og på det meste 800-1000 delegater.

Delegatene er hovedsakelig ISOCARP-medlemmer, eksperter fra en rekke internasjonale organisasjoner og lokale deltagere fra vertslandet

Stort for Bodø

Rådmann Rolf Kåre Jensen sier dette er stort for Bodø.

- Når vi får et slikt tilbud er det litt som at verden har oppdaget Bodø, sier Jensen.

Han påpeker at kongressen også skal bidra til å yte vertskapsbyen og regionen bistand i arbeidet med sin planlegging og utvikling.

-  Det gir oss en unik mulighet til å få presentert arbeidet med «Ny by, ny flyplass» og «Smart Bodø», og der vi kan få innspill fra de fremste ekspertene i verden, sier Jensen.

Enstemmig formannskap

Rådmannen har anbefalt at Bodø skal være vertskap for kongressen.

Ifølge rådmannen er det anslått et foreløpig lokalt totalbudsjett på seks millioner kroner, i forbindelse med kongressen, og at en kommunal medfinansiering vil utgjøre 1 – 1,5 millioner kroner.

- Vi er oppmerksomme på at dette vil koste oss noe, og der søker vi medfinansiering fra blant annet fylkeskommunen. Men vi mener også at dette vil gi oss så mye tilbake både i faglige innspill og oppmerksomhet at det vil være verdt den kostnaden, sier Rolf Kåre Jensen.

Et enstemmig formannskap har i sin innstilling til bystyret også vedtatt at bystyret ber rådmannen om å innarbeide kommunal medfinansiering i budsjettet for 2018.

Saken behandles av bystyret torsdag.

Artikkeltags