Turistforeningen fyller 150 år i 2018, og dette feirer Bodø og Omegns Turistforening (BOT) med utebursdag i Bodø, Beiarn, Gildeskål og Rødøy, skriver BOT i en pressemelding.

- Norges største friluftslivsorganisasjon markerer sitt 150-årsjubileum, og inviterer alle til å bli med på en morsom feiring. På Kom deg ut-dagen 2. september feires 160 utebursdager landet rundt, og DNT forventer rundt 50.000 små og store bursdagsgjester. Vi feirer naturen, friluftslivet og frivilligheten med en skikkelig utebursdag, og vi håper så mange som mulig har lyst til å være med på festen, sier styreleder i DNT, Per Hanasand. 

Her i området skal det feires med 5 ulike arrangementer, både i Bodø og i nabokommunene hvor de har lokale turlag.

- De aller fleste er familiearrangementer, og vi håper så mange som mulig har lyst til å feire sammen med oss, forteller Marie Stabell Pettersen, aktivitetskoordinator i BOT. Og så er det jo litt ekstra å feire for oss i Bodø, når vi på Kom deg ut-dagen skal ha første åpne dag på Tussvatnet, vårt nyeste hytteprosjekt, fortsetter hun.

Det vil bli mulighet til å ta en titt inni huset, og ute på tunet vil det bli aktiviteter, mulighet til å prøve SUP (stand up padling), bålkaffe og pølser sponset av Gilde, Kiwi kommer til å stå i løypa å dele ut frukt til de som går, og Alstad Skolekorps kommer for å spille. Det blir en flott utebursdag, og alle er velkomne til å delta!