Gå til sidens hovedinnhold

Egil opplevde at to fans fra Kina reiste til Bodø for å høre

Artikkelen er over 3 år gammel

Ikke alle norske musikkartister kan feire sitt tiårsjubileum med selvtegnede tegneseriestriper – og en vinylplate trykket i Norge.

Det kan Egil Olsen, som snart avrunder høstens feiring av sitt tiende år som singer/songwriter.

Tre konserter gjenstår i desember, på Salt og Big Dipper i Oslo og i Ocean Sound Recordings-studioet på Giske.

Han spilte på Sinus i Bodø 31.oktober.

1. desember er det også klart for det doble livealbumet «Egil Olsen Live» med 20 av hans egne favorittsanger fra karrieren, spilt med både akustisk band, elektrisk band og et lite orkester.

– Selv om jeg feirer mitt tiende år, har jeg skrevet låter i snart 20 år, sier Egil Olsen, som derfor har med en av de første han skrev, « Birds in My Backyard » fra 2002, å høre i filmen « Loop » om Arne Næss.

Utgivelsen slippes på vinyl 1. desember og de 300 eksemplarene er trykket på det splitter nye – og eneste – norske vinyltrykkeriet, Coastal Town Records i Egersund. De byr også på hans selvtegnede striper.

- Jeg har ofte prøvd å beskrive musikken min som tegneserieaktig; stilisert, forenklet og litt todimensjonal og karikert, sier Olsen, som hevder han føler seg som en tegneseriefigur til daglig og derfor synes stripetegningen er logisk.

På turneen opplevde han at to kinesiske fans reiste til Bodø for å høre ham.

– At noen reiser fra andre siden av jorden for å gå på konsert med meg er crazy, sier Olsen, som i fjor sa til NTB:

– Jeg vil nå ut til dem som bryr seg, selv om det bare er noen få, dedikerte fans. For til sammen blir de mange nok for me

Kommentarer til denne saken