Gå til sidens hovedinnhold

Bodø som den ondeste av de onde maktene

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Skjalg Fjellheim er ustoppelig i sin iver etter å splitte Nord–Norge og å gjøre alt og alle utenfor Tromsø til ishavsbyens fiender. Igjen er det Bodø som gis rollen som den ondeste av de onde maktene som ustanselig angriper Tromsø og alle byens institusjoner.

I den hemningsløse kommentaren «En stygg egotripp fra Bodø» angriper Fjellheim Bodø og Nordland fylkeskommune med et sinne som er sjeldent selv til ham å være. Å komme med løgnaktige påstander og kombinere dem med personkarakteristikker er tydeligvis strategien i Skjalgs Fjellheims siste krigsutbrudd mot Bodø.

Utgangspunktet er planene om at Nordnorsk Kunstmuseum skal etablere en filial i Bodø. I Fjellheims verden, og også utbredt blant alle hans fans i kommentarfeltene, er dette et angrep på Tromsø. Historien bygges opp rundt villfarelsen om at Bodø nå skal ta Nordnorsk Kunstmuseum fra Tromsø og at dette røveriet er skjedd i ly av alt bråket som har preget Nordnorsk Kunstmuseum det siste halvannet året.

Skjalg Fjellheim lyver, eller er i beste fall dårlig informert, når han får seg til å skrive at ingen ansatte ved NKM er spurt til råds i saken. Skjalg Fjellheim lyver når han skriver at hastverket med å få etablert filialen i Bodø er knyttet til EUs krav om infrastruktur for visuell kunst i forbindelse med europeisk kulturhovedstadsprosjektet. Et slikt krav finnes ikke. Skjalg vet det, men fortsatt brukes dette som argument i hans kommentar.

Det er sikkert godt mulig å argumentere for at Nordnorsk Kunstmuseum ikke må få noen filialer, verken i Bodø eller på Svalbard. Men det er enda enklere å finne argumenter for en slik utvidelse av museets virksomhet. I Skjalgs verden er dette altså blitt til en fiendtligsinnet aksjon mot selveste Tromsø. Forstå det den som kan.

Skjalgs Fjellheim er utrettelig i sin kamp mot det han opplever som angrep på Tromsø. Vi har sett det i forbindelse med oppbyggingen av Nord universitet, vi så det i hans konstante råkjør mot å gi nordlendingene et bedre hjertetilbud ved Nordlandssykehuset og vi har sett det i hans argumentasjon for at det ikke må bygges ny flyplass i Bodø.

Lenger nord i landsdelen, i deler av gamle Finnmark, er det også mange som har fått på pukkelen om de har argumentert for sine interesser framfor å se til hva som er best for Tromsø.

Vi kunne selvsagt sett helt bort fra Skjalg Fjellheims nærmest maniske forsvar av Tromsø også i saker hvor byen slett ikke er angrepet. Men han har forkledd seg som en forsvarer og talsmann for landsdelen og tilbys ofte en talerstol som sådan. Det er så feil som det kan få blitt. Skjalg Fjellheim representerer selvsagt ikke Nord–Norge og landsdelens interesser. Han representerer de delene av Tromsø som ikke ser lenger enn bygrensen.

Les også

En stygg egotripp fra Bodø

Kommentarer til denne saken