Bodø og Fauske topper boligprisveksten

Bodø.Grønnåsen.Boliger.Børvasstindene.

Bodø.Grønnåsen.Boliger.Børvasstindene. Foto:

Kun Oslo har høyere 12 måneders prisvekst.

DEL

Ferske tall viser at boligprisene i Bodø og Fauske steg med 0,2 prosent i november. På landsbasis sank de med 0,1 prosent.

Daglig leder hos DNB Eiendom i Bodø, Simon Fjordholm, opplyser at de aldri før har solgt så mange boliger i november, med en økning på ni prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Rett bak Oslo

Den landsomfattende bruktboligstatistikken til Eiendom Norge, viser at Bodø m/Fauske hadde sterkest sesongkorrigert prisutvikling i november, med en oppgang på 1,5 prosent.

Det er omtrent dobbelt så mye som landsgjennomsnittet.

– Boligprisene i Bodø og Fauske er nå hele 10 prosent høyere enn de var på samme tid i fjor, sier Fjordholm i en pressemelding.

Til sammenligning, så skriver DN at Oslo ligger på 10,4 prosent.

For få boliger

Ifølge Fjordholm selges det flere boliger enn det legges ut nye, og vi er nå på 2016-nivå når det gjelder boliger liggende i markedet.

– Det er for få boliger i markedet nå og dette vil ikke endre seg før på nyåret.

Han forteller også at flere selgere begynner å få urealistiske prisforventninger, noe som ikke er uvanlig når det koker i boligmarkedet.

– Vi bruker tid på å realitetsorientere selgerne, slik at de får god kunnskap om hva som er realistisk å forvente for deres bolig. Det er absolutt ikke sånn at alt selges langt over prisantydning, heller ikke i Bodø sentrum hvor det har kokt som mest.

Simon Fjordholm.

Simon Fjordholm.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken