Gå til sidens hovedinnhold

Varsler streik for medlemmer i Avinor og Avinor Flysikring

Artikkelen er over 3 år gammel

Totalt 44 Delta-medlemmer tas ut i streik dersom det ikke blir enighet i meklingen mellom Delta/YS Spekter og Avinor/Spekter 28. juni.

Medlemmene som vil bli tatt ut i en eventuell streik, jobber på Haugesund Lufthavn (17 medlemmer), Stavanger Lufthavn (9), Svolvær Lufthavn (5), Oslo kontrollsentral (4), Alta Lufthavn (3), Bodø kontrollsentral (2), Stavanger kontrollsentral (2), Sandnessjøen Lufthavn (1) og Harstad/Narvik Lufthavn (1).

Flertallet av de som blir tatt ut ved en eventuell konflikt jobber i plass-, brann- og redningstjenesten på flyplassene. Men det er også tatt ut personell ved tre kontrollsentraler.

- Uttaket tar først og fremst sikte på å ramme arbeidsgiver, og vi beklager at dette også vil ramme tredjepart.
Vi forventer at arbeidsgiver bruker adgangen til å søke om dispensasjon, slik at en konflikt ikke går ut over liv og helse, sier Deltas 1. nestleder og YS Spekter-leder Lizzie Ruud Thorkildsen i ei pressemelding

Meklingen omhandler B-overenskomstene i Avinor AS og Avinor Flysikring AS for Delta, ved Delta Luftfart.

Delta organiserer mange ulike yrkesgrupper i Avinor og Avinor Flysikring. 
Blant annet personell innen plass-, brann- og redningstjenesten, lufttrafikktjenestefullmektiger og simulatoroperatører.

- Delta går konstruktivt inn i meklingen med sikte på å få til en løsning. Samtidig er vi klare på hva vi må få innfridd for å skape grunnlag for en meklingsløsning, sier Ruud Thorkildsen.

Pensjon

Forhandlingene ble brutt 12. juni i år. Bakgrunnen er at arbeidsgiver ensidig ønsker skifte fra Statens pensjonskasse til innskuddspensjon. 

- Vi er villige til å diskutere en ny pensjonsordning. Men vi må vite hva de forskjellige alternativene betyr for våre medlemmer. Dette er ikke godt nok utredet, sier Lizzie Ruud Thorkildsen.

Pensjon har vært på dagsorden i Avinor-systemet i flere år.

- Vi oppfatter at arbeidsgiver ikke akkurat ivrer for å bli enige om en pensjonsløsning. For våre medlemmer er dette et stort og veldig viktig spørsmål. Vi vil være med å påvirke hvordan ordningen skal se ut i framtiden, sier Ruud Thorkildsen.

Meklingen skal gjennomføres torsdag 28. juni. Fristen for å komme til enighet går ut ved midnatt natt til fredag 29. juni.

Dersom partene ikke kommer til enighet, blir det streik i Avinor og Avinor Flysikring fra fredag 29. juni.

Kommentarer til denne saken