Gå til sidens hovedinnhold

Snøen skaper forsinkelser på Bodø lufthavn

Artikkelen er over 2 år gammel

Oppdatert 10:40:

Det er fortsatt flere forsinkelser på Bodø lufthavn. Tidligere i dag ble det kjent at snøbygene over fylkeshovedstaden gjorde morgentrafikken på flyplassen krevende og flere fly måtte vente med sine planlagte avganger.

Rutene som skulle ta av mellom 07:00 og 10:00 har kommet seg opp i lufta, men flere kommende rutefly er nå forsinket. Dette gjelder henholdsvis to Widerøe-fly som skulle ta av fra Bodø klokken 10:15 til Trondheim og Brønnøysund, samt SAS-flyet til Trondheim som skulle lette 10:40.

Planlagt flytid for de nevnte rutene er henholdsvis 10:35 og 11:15.  

Også Norwegian rute 345 til Oslo er forsinket med litt under en time. Flyet skulle etter planen lette fra Bodø 11:00, men nå er ny tid satt til 11:55.

Trøbbel i morgentimene

Mandag morgen kom det mer snø innover Bodø og det har skapt trøbbel for flyene på flyplassen i byen.

Ifølge nettsidene til Avinor var Norwegians avgang til Oslo klokka 07:00 forsinket. Årsaken til forsinkelsene skal, etter det AN vet, være de plutselige snøbygene over området.

Norwegian-flyet forlot flyplassen etter en times tid.

– Flere forsinkelser kan forekomme

Rundt 07:15 ble avgangslisten på avinor sine nettsider oppdatert med flere andre forsinkelser. Både Widerøe-flyet til Harstad/Narvik og til Tromsø som skulle ha lettet klokka 07:40 er innstilt. Også SAS-maskinen som skulle ta av til Oslo 07:00 sto lenge på bakken i Bodø. men etter en liten time kunne maskinen ta av fra Bodø lufthavn.

Også Widerøe-rutene til Andenes og Tromsø klokka 08:15 er forsinket med minimum en time, sammen med SAS rute 4561 til Trondheim som er forsinket i minimum 35 minutter (Oppdatert: Flyet til Trondheim lettet fra Bodø lufthavn 08:15).   

– Det har ikke vært noen kanselleringer foreløpig, men flere forsinkelser kan forekomme, forteller informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.

– Akkurat nå gjør Avinor og de andre på flyplassen det de kan for å brøyte snø på rullebanen, legger han til.

Få folk på jobb på flyplassen

Informasjonssjefen i SAS opplyser også om at de holder en løpende kontakt med de reisende, om dette skulle være nødvendig.

– Vi informerer kundene når det er nødvendig med mer informasjon og har stor tiltro til at Avinor gjør det de kan, sier Johansen.

Se været rundt omkring i Nordland på webkamera her.

Ifølge tipsere Avisa Nordland har vært i kontakt med har kapteinene på flere fly opplyst om at det er på grunn av få folk på jobb, sammen med det overraskende snøfallet på flyplassen, at forsinkelsene har oppstått. Mannskapene på bakken holder på med avising av maskinene på bakken og klargjør flyene for avgang.

Flyene som var forsinket tidligere denne morgenen skal nå være oppe i lufta og på vei til øvrige destinasjoner.

Kommentarer til denne saken