To SAS-avganger fra Bodø innstilt

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Streiken blant SAS-pilotene er over, men det må trolig påregnes noe tid før trafikken går som normalt. For Bodø lufthavns del er status like før klokken 08.00 fredag morgen som følger:

SAS-flyet som skulle gått til Oslo klokken 07.05 ble innstilt. Det samme gjelder selskapets 10.40-avgang til Trondheim.

Forøvrig ser flytrafikken ut til å gå som normalt fra Bodø lufthavn fredag morgen.

Ifølge NTB er det totalt 61 SAS-avganger som er kansellert i Norge fredag. Det er ikke bekreftet hvor mange passasjerer som rammes.

Disse er innstilt

Innstillingene gjelder ved 14 av de 15 flyplassene SAS opererer fra, med unntak av Kirkenes i Finnmark.

Flest innstillinger er det i Bergen, hvor 14 fly blir stående på bakken. Det viser en oversikt på Avinors nettsider klokken 4.15 natt til fredag.

SAS-streiken er over 

Innstillingene er som følger ved Norges åtte største lufthavner: Oslo: 10, Bergen: 14, Stavanger: 9, Trondheim: 4, Bodø: 2, Kristiansand: 3, Tromsø: 6 og Ålesund: 5.

Det er i tillegg totalt åtte kansellerte avganger fra Alta, Harstad/Narvik, Haugesund, Kristiansund, Molde og Svalbard.

Det er ikke bekreftet offisielt fra SAS hvor mange avganger som eventuelt vil bli innstilt og hvor mange passasjerer som vil bli rammet.

Kan ta tid

Nesten nøyaktig en uke etter at pilotene gikk ut i streik, kunne SAS-sjef Rickard Gustavsen fortelle at de har fått på plass en ny avtale som skal sikre driften.

Men selv om streiken er over, vil det ta tid før alle flyene går som normalt igjen.

– Nå setter vi i gang det operative med å få crewet på plass, flyene klar for flygninger og passasjerene opp i luften, sier finansdirektør Torbjørn Wist i SAS.

Han vil ikke spekulere rundt hvor lang tid det vil ta, og SAS ber passasjerer om å holde seg oppdatert på deres hjemmesider.

Artikkeltags