Tordag åpnet et unikt aktivitetstilbud på Bodø lufthavn.

I samarbeid med Polar Kraft og Mørkvedhallen klatresenter lanserte Avinor et aktivitetskonsept som de mener er "helt i særklasse".

- Tiden var inne for å tenke helt nytt, når den velkjente lekebrannbilen måtte fjernes og man ønsket og tilby et unikt tilbud til reisende. Ideen ble skapt sammen med Mørkvedhallen og Polar Kraft etter en kreativ prosess. Hva med en klatrevegg på flyplassen? Det er det ingen andre som har i Norge, kanskje i verden, opplyser Avinor i ei pressemelding.

Nå har dette endelig blitt en realitet.

- Sikkerhet står i høysetet, også når det kommer til aktiviteter inne på flyplassen. Vi har vært så heldige å få samarbeide med ekspertisen når det kommer til både hvordan veggen er utformet, og hvordan sikre at ingen skader seg. Avinor ser for seg mange spennende aktiviteter i veggen fremover, for eksempel klatrekurs med instruktør på store reisedager, sier forretningsutvikler Halvor Waldemarsen fra Avinor.

Lufthavnsjef Troels Sandreid fikk æren av og løsne karabinkroken og klatretauet, til jubel fra de oppmøtte.

Dagen ble feiret med muffins, champagne brus og ballonger.

- Som strømleverandør til Mørkvedhallen var det helt naturlig å være med på dette spreke tilbudet, sier Frode Schjenken Jensen fra Polar kraft, som mener aktiviteten treffer folk og landsdelen og skaper energi.

- Dette er en fin måte og få vise hva vi har og by på i Mørkvedhallen, et av Europas største klatresenter. Klatring er en fantastisk aktivitet for alle. Her blir det synliggjort i beste sendetid. Klatring er en av verdens raskest voksende idretter og uansett vær kan man klatre innendørs på Mørkved. Det å klatre treffer både barn og voksne. Tilbudet er for alle, mener André Hunstad, daglig leder Mørkvedhallen.

Avinor

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Kilde: Avinor