Gå til sidens hovedinnhold

Bodø kommunes eldreomsorg svikter

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Er det slik at Bodø kommune har brukt alle sine penger på Europeisk kulturhovedstad?

Det kan virke slik når man ser medieoppslag der eldre blir plassert på hybel uten nødvendig tilsyn, eller at folk med nedsatt evne til å klare seg selv sendes hjem til egen bolig uten at de pårørendes bekymringsmeldinger blir tatt til etterretning.

Det er skammelig å se hvordan kommunen behandler de eldre.

Når kommunen har så dårlig råd som de gir inntrykk av gjennom sine budsjetter som hvert eneste år kutter i tjenester som er viktig og nødvendig for våre innbyggere, burde man ikke jobbet for å bli Kulturhovedstad for enhver pris slik dagens posisjonspartier har gjort. Man burde ventet til en eventuell økonomi tilsa at man kunne ta seg råd til det.

Nå er det slik at kommunens eldre og de pårørende betaler en høy pris for at kommunen ikke evner å bygge opp en god eldreomsorg i kommunen, det er for få omsorgsplasser/sykehjemsplasser i kommunen som fører til lange ventelister, som igjen fører til at de pårørende må ta det ansvar som kommunen burde.

Det burde i utgangspunktet være unødvendig for de pårørende å gå til avisa/ media for å fortelle hvordan det står til i eldreomsorgen før de eldre får plass over natta, men virker som om det skjer noe så snart media er på saken da finnes de plass.

Undertegnede har siden før jul vært i kontakt med en familie som har en dame som er over 90år som sårt trenger en omsorgsplass, etter at hun har vært gjennom en mislykket hjerteoperasjon like før jul, ble sendt hjem for å klare seg i eget hjem. Nå i januar så falt damen om å det førte til en forverring av helsetilstanden samt evnen til å klare seg i eget hjem.

Hvis dette er det vi unge kan vente når vi blir gamle ja da må man vel allerede nå søke på sykehjemsplass/omsorgsplass slik at kommunen har god tid til å forberede seg til vår tid kommer.

Nå må kommunen og de folkevalgte i bystyret ta grep om en økonomistyring som ikke setter de eldre i denne fryktelige situasjonen som de nå gjør.

De eldre får dessverre ikke god eldreomsorg av bilder av ei naken ræv.

Kommentarer til denne saken