Store deler av Bodø uten vann

Nordlandssykehuset har ikke vann.

Nordlandssykehuset har ikke vann. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

SISTE: Bodø kommune bekrefter at vannet er tilbake.

Tirsdag morgen ble det gravd over ei vannledning på Stormyra. Det førte til at store deler av Bodø sentrum mistet vannet. Uhellet skjedde under utbyggingen av riksvei 80.

Vannledningen har hovedtilførselen til sentrum. Området helt fra Stormyra, via flyplassen og helt til andre siden av sentrum er berørt.

Feilen ble oppdaget i 09-tiden tirsdag.

Det opplyser Bodø kommune i en pressemelding.

Jobber: Bodø kommune jobber på spreng med å få stopper vannlekkasjen.

Jobber: Bodø kommune jobber på spreng med å få stopper vannlekkasjen. Foto:

Katastrofestab på sykehuset

Også sykehuset var uten vann.

– Sykehuset er berørt, det gjelder både Rønvik og byen. Vi jobber nå med å få oversikt over situasjonen, sa kommunikasjonssjef Randi Angelsen ved Nordlandssykehuset til AN tirsdag formiddag.

Sykehuset satte ned katastofestab.

Flere skoler i byen manglet også vann. Bankgata vurderte situasjonen fortløpende, ifølge inspektør Tove Tjønnøy. Bodø videregående ble tømt for elever i 10.30-tiden.

Også City Nord ble berørt.

– Vi har litt vann, men det hjelper lite. Vi må se hvor lenge vi skal holde åpent, forteller senterleder Tor Austad i 10-tiden.

– Heldigvis klarer de fleste butikkene seg uten vann, men vi må følge med minutt for minutt, sier han.

Glasshuset og Koch-senteret er også rammet. Johan Jørgen Koch beskriver det som en katastrofe for de berørte i en meget viktig uke av julehandelen.

– Hos oss er alle som er avhengig av vann, som serveringssteder og frisører berørt, sier Koch.

Ingen garanti

Kommunen meldte mandag om et planlagt arbeid hvor det ville bli redusert vanntilførsel. Seksjonsleder for vann og avløp i Bodø kommune, Ståle Enge, forteller at dette ikke har direkte tilknytning til tirsdagens hendelse.

Kommunen er nå på saken for å få fikset feilen, men kunne ikke garantere at vannet er tilbake tirsdag.

– Noen garanti kan vi selvsagt aldri gi, men jeg satser på at det skal gå bra. Det vi gjør først nå er at vi stenger ute bruddet og forsøker å rute vannet via andre ledninger. Det vil nok bli en del forstyrrelser på vanntilførselen i hele dag, sier han.

Bruddet på vannledningen skal ha skjedd like etter klokken ni, opplyser Enge. Han oppfordrer folk til å følge med på kommunens hjemmesider for oppdateringer.

AN mottok en rekke henvendelser fra fortvilte innbyggere om at vannet var borte. Blant dem var Vigdis Alpøy som bor i Badeparken borettslag.

– Jeg sitter i styret i borettslaget og blir nedringt av beboere. Jeg satte akkurat på oppvaskmaskinen, men var snar med å slå den av, sier hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken