Bodø kommune øker satsingen på sykepleiere

Satser sammen: Inger Simonsen (Nordlandssykehuset), Elisabeth Larsen (Fauske kommune), Lisbeth Movik (Beiarn kommune), Eva Larsen (Hamarøy kommune), Stein Ole Rørvik (Saltdal kommune), Kirsten Hasvoll (Nordland fylkeskommune) og Jørn Jønsberg (Bodø kommune).

Satser sammen: Inger Simonsen (Nordlandssykehuset), Elisabeth Larsen (Fauske kommune), Lisbeth Movik (Beiarn kommune), Eva Larsen (Hamarøy kommune), Stein Ole Rørvik (Saltdal kommune), Kirsten Hasvoll (Nordland fylkeskommune) og Jørn Jønsberg (Bodø kommune). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Med #jobbilag har Bodø kommune tatt initiativ til et bredt samarbeid om felles rekruttering av sykepleiere.

DEL

Bodø kommune har i samarbeid med Nordlandssykehuset og Nordland fylkeskommune invitert de øvrige Salten-kommunene for å drøfte hvordan man best kan samarbeide om felles rekruttering av sykepleiere til regionen for framtida.

Det skriver Bodø kommune i en pressemelding.

Møttes i Stormen

– Vi har kalt dette #jobbilag, sier rådgiver Jørn Jønsberg ved HR-kontoret i Bodø kommune, i pressemeldingen.

Torsdag møttes representanter fra Bodø kommune, Beiarn kommune, Fauske kommune, Hamarøy kommune og Saltdal kommune, samt fra Nordland fylkeskommune og Nordlandssykehuset i Stormen bibliotek.

– Møtet var det første treffpunktet og de frammøtte kommunene, samt Meløy som ikke fikk til å komme, er de som per dags dato ønsker å utvikle dette samarbeidet videre, sier Jørn Jønsberg.

– Gull verdt

Rådgiver Inger Simonsen ved Nordlandssykehuset er klar på at hun mener #jobbilag er et viktig initiativ.

– Vi ser selvsagt nytten av å ha et godt samarbeid med alle kommunene. Nå er det rekruttering av sykepleiere som er i fokus, og det er viktig at vi kan ha et felles Salten-perspektiv på denne satsingen, sier Simonsen.

Det er Kirsten Hasvoll, prosjektleder for tilflyttingsprosjektet, i Nordland fylkeskommune enig i:

– Sett fra fylkeskommunens side er et slikt samarbeid gull verdt. Skal vi lykkes med å rekruttere helsepersonell i årene framover, så må vi dra i samme retning, sier Hasvoll og sier det var en god stemning på møtet torsdag.

– Det virker å være en veldig positiv holdning til dette samarbeidet. Jeg hørte flere fra de mindre kommunene påpeke at man er glade for at Bodø kommune og Nordlandssykehuset har invitert til dette samarbeidet, sier Kirsten Hasvoll.

– Slåss om samme arbeidskraft

HR-leder i Hamarøy kommune, Eva Larsen, påpeker at det er utfordrende for de mindre kommunene å skulle konkurrere med for eksempel Bodø kommune eller Nordlandssykehuset om å tiltrekke seg nye sykepleiere.

– Vi slåss på mange måter om den samme arbeidskraften, og det er utfordrende å tiltrekke seg kvalifisert arbeidskraft til distriktene, sier Eva Larsen og mener #jobbilag kan være et viktig samarbeid for å møte de økende behovet for sykepleiere i årene som kommer.

– Jeg har tro på at vi skal greie å få dette til sammen, sier Eva Larsen.

– Mer synlig og mer attraktiv

Bodø kommune har fra før tatt grep som for eksempel å tilby stipender til nyutdannede sykepleiere dersom de binder seg til fast jobb i kommunen.

Men HR-rådgiver Jørn Jønsberg påpeker at det er store utfordringer med å rekruttere nok sykepleiere til de ledige stillingene i Bodø kommune.

– Vi ser at de fleste som søker på stillingene enten er interne søkere, eller kommer fra Nordlandssykehuset eller en av nabokommunene. Det er få av tilsettingene som er av søkere som ikke bor i Salten-området, sier Jønsberg.

Nå fortsetter samarbeidet #jobbilag.

– Vi tror at om vi framstår som en større region så kan vi bli mer synlig og mer attraktiv som både bo- og arbeidsregion, sier Jørn Jønsberg.  

Artikkeltags