Renate trenger flere frivillige i Bodø: - Vi trenger folk i alle aldre

Renates Hagh (foran) sammen med Elsa Kommedahl og Ann Kristin Johnsen.

Renates Hagh (foran) sammen med Elsa Kommedahl og Ann Kristin Johnsen.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

- Vi merker en stor forskjell allerede etter én måned.

Renates Haghs jobb er et resultat av en viktig satsing i kommunen – nå ønsker hun hjelp fra folk i alle aldre.

- Vi ønsker å åpne sykehjemmene for verden der ute slik at våre pasienter får oppfylt sine sosiale, kulturelle og åndelige behov. Men for å få til dette trenger vi hjelp fra frivillige som ønsker å bidra, sier Hagh i en pressemelding fra Bodø kommune.

Siden 1. september har hun jobbet som frivillighetskoordinator ved Mørkved og Stadiontunet sykehjem. Jobben hennes går blant annet ut på å ivareta, organisere, veilede, følge opp, og ikke minst rekruttere frivillige til sykehjemmene.

- Stor forskjell

Frivillighetskoordinatoren er halvparten av arbeidstiden på Mørkved og den andre halvparten på Stadiontunet.

- Vi merker en stor forskjell allerede etter én måned. Dette er en god og nødvendig satsing fra kommunen, sier Elsa Kommedahl og Ann Kristin Johnsen. De  er ledere for henholdsvis Mørkved og Stadiontunet sykehjem.

Mørkved sykehjem har status som Livsgledesykehjem, mens Stadiontunet er nær ved å bli sertifisert som dette.

- «Lev livet – livet ut», heter det. Det skal ikke være slik at livet stopper opp på et sykehjem, men at man fortsatt kan få muligheten til å være en aktiv samfunnsborger, sier Kommedahl.

Godt samarbeid

Johnsen sier kommunen fra før har et godt samarbeid med Røde kors om frivillighet, men at behovet for flere frivillige er stort – av begge kjønn og i alle aldre.

- Jeg tror mange er litt redde for å binde seg for mye til frivillig arbeid, men man trenger ikke binde seg til mer enn man selv ønsker å bidra, sier Johnsen  som mener at det å bidra som frivillig kan være en gave til seg selv og en vinn-vinn-situasjon.

Og de frivillige kan bidra med ulike ting: Det er alt fra å dra på turer eller på kafé, å være frokostvert i helgene, delta med sang, musikk, dans og enkel trim, men også den «gode samtalen» over en kaffekopp betyr utrolig mye.

- Alle har ulike behov og interesser. Det handler om fellesnevnere og like interesser, sier Johnsen og påpeker at man som ledsager med ledsagerbevis kommer gratis inn på for eksempel konserter og fotballkamper.

Også næringslivet

Frivillighetskoordinator Hagh håper nå å høre fra flere som ønsker å bidra som frivillig.

- Vi ønsker også å invitere næringslivet til å spille på lag.

Hun opplyser at alle frivillige vil bli tilbudt et eget kurs som omhandler det å være frivillig i sykehjem.

Artikkeltags