Helse Nord-topp i sjokk etter Bodø kommunes vedtak

Sjokkert: Kristian Iversen Fanghol skriver i et Facebook-innlegg torsdag at han er sjokkert over vedtaket i Bodø kommune.

Sjokkert: Kristian Iversen Fanghol skriver i et Facebook-innlegg torsdag at han er sjokkert over vedtaket i Bodø kommune. Foto:

DEL

Torsdag ble det klart at bystyreflertallet ønsker å betale studenter 5000 kroner for å melde flytting til Bodø.

Det reagerer direktør i Helse Nord, Kristian Iversen Fanghol sterkt på.

«Vedtaket fra bystyreflertallet om å betale studenter for å melde flytting til Bodø sjokkerer meg. Har arbeidet mye med spørsmål om befolkningsutvikling i landsdelen i det siste og vet hvor sårbar mange kommuner er».

Det skriver Iversen Fanghol på sin Facebook-side torsdag kveld. Helse Nord-direktøren har over 2 500 venner på det sosiale mediet.

Tapper distriktskommunene

«Ungdommer flytter. Hvem skal skape skatteinntekter, drive næringslivet og offentlige tjenester. Og her skal Bodø av alle, tappe distriktskommunene ved å betale ungdommen småpenger», skriver han videre.

Avisa Nordland var torsdag kveld i kontakt med Iversen Fanghol som ikke ønsket å kommentere, men presiserer at det er en kommentar som står for hans egen regning, og som ikke har noe med Helse Nord-jobben å gjøres

Han er imidlertid ikke den første som reagerer. Tidligere torsdag skrev AN om ordføreren i Vestvågøy som vurderer å anbefale folk å søke til Tromsø i stedet.

– Arrogant

– Det er så arrogant, og jeg blir provosert av dette. Det er nesten så jeg vurderer å anbefale studentene å søke til Tromsø i stedet for til Bodø. Med dette kommer vi til å miste folk fra vår kommune, og langtidseffekten vil bli betydelig, sa Remi Solberg (Ap) til Avisa Nordland.

Også fylkesrådsleder Tomas Norvoll reagerte.

– Det kan høres forlokkende ut at studenter ved Nord universitet skal melde flytting til Bodø for at kommunen skal få inntektene, men ungdommene kommer jo i stor grad fra andre nordlandskommuner. Disse kommunene får da færre innbyggere og mindre inntekter. Sånn kan vi ikke holde på i Nordland, sier han i en kommentar.

Artikkeltags