AECOM bekrefter: Har fremdeles stor interesse for Bodø

Take Off. Flstripa ved Bodø Lufthavn.SAS fly.Oktober 2018. Rullebane. Ny by, ny flyplass

Take Off. Flstripa ved Bodø Lufthavn.SAS fly.Oktober 2018. Rullebane. Ny by, ny flyplass Foto:

DEL

Som AN har skrevet før, trakk AECOM seg fra samarbeidet med Borealis Engineering tidlig i oktober.

Fikk du med deg vår store dokumentar om datasenterkampen?

Så er spørsmålet om det er andre aktører som har sikret seg samarbeid med ingeniørgiganten, som har 87.000 ansatte i mer enn 150 land over hele verden.

Bodøinvestorene Kjell Ivar Hansen Røsnes og Trond Larsen vil ikke kommentere hvorvidt de har AECOM med på laget i sitt nye selskap Arctic Capasity.

Detaljert framdriftsplan

AN har en presentasjon fra AECOM, datert 21. august, der det framgår en detaljert framdriftsplan for «Pioner Bodø» – utarbeidet for Borealis Engineering.

Da vi sist omtalte prosjektet, bekreftet AECOM samarbeidet slik:

«AECOM støtter Borealis Engineering i utvikling av visjon, masterplan og leveringsstrategi for Pioneer Bodø, ei helt nytt høyytelsesområde i Nord-Norge som vil levere infrastruktur og dataforbindelse som vil revolusjonere regionens smart city-kapasitet»

- Fremdeles svært interessert

AN har bedt om et intervju med involverte hos AECOM, samtidig som vi har spurt om bakgrunnen for beslutningen om å avslutte samarbeidet med Borealis Engineering, og om de fortsatt har interesser i Bodø.

Selskapets medieavdeling svarer med en kort uttalelse som lyder:

«Selv om AECOM ikke lenger vil jobbe med Borealis Engineering i nærmeste framtid, er vi fremdeles svært interessert i å utforske mulighetene i Norge og bodøregionen».

Les også: Styrelederen etter AECOM-exit: – En mulighet som forsvinner for Glimt

Artikkeltags