Som AN har skrevet før, trakk AECOM seg fra samarbeidet med Borealis Engineering tidlig i oktober.

Fikk du med deg vår store dokumentar om datasenterkampen?

Så er spørsmålet om det er andre aktører som har sikret seg samarbeid med ingeniørgiganten, som har 87.000 ansatte i mer enn 150 land over hele verden.

Bodøinvestorene Kjell Ivar Hansen Røsnes og Trond Larsen vil ikke kommentere hvorvidt de har AECOM med på laget i sitt nye selskap Arctic Capasity.

Detaljert framdriftsplan

AN har en presentasjon fra AECOM, datert 21. august, der det framgår en detaljert framdriftsplan for «Pioner Bodø» – utarbeidet for Borealis Engineering.

Da vi sist omtalte prosjektet, bekreftet AECOM samarbeidet slik:

«AECOM støtter Borealis Engineering i utvikling av visjon, masterplan og leveringsstrategi for Pioneer Bodø, ei helt nytt høyytelsesområde i Nord-Norge som vil levere infrastruktur og dataforbindelse som vil revolusjonere regionens smart city-kapasitet»

- Fremdeles svært interessert

AN har bedt om et intervju med involverte hos AECOM, samtidig som vi har spurt om bakgrunnen for beslutningen om å avslutte samarbeidet med Borealis Engineering, og om de fortsatt har interesser i Bodø.

Selskapets medieavdeling svarer med en kort uttalelse som lyder:

«Selv om AECOM ikke lenger vil jobbe med Borealis Engineering i nærmeste framtid, er vi fremdeles svært interessert i å utforske mulighetene i Norge og bodøregionen».

Les også: Styrelederen etter AECOM-exit: – En mulighet som forsvinner for Glimt