Gå til sidens hovedinnhold

Bodø kommune er verdensmester i trenering

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Bodø kommune er pliktig til å ha transporttjenester for dem som er ute av stand til å ta normal rutebuss. Noe som de tar seg godt betalt for. Kort fortalt, betaler de som må bruke denne tjenesten kr 43,- pr. tur. Hvis de kunne ta normal buss ville prisen vært kr 15,- pr. dag med 30-dagers periodekort.

Jeg har ved flere anledninger vært i kontakt med Bodø kommune om denne saken, med det resultatet at rådmannen bruker en e-post på å kalle meg for frekk og ufin, men velger ikke å svare på hvorfor denne prisforskjellen er der. Ja! Jeg var kanskje litt frekk og ufin i den siste av en lang rekke e-poster som jeg ikke hadde fått svar på.

Gruppeleder i Arbeiderpartiet, Anne Mari Haugen, lovet meg i februar at de skulle lage en sak til bystyret på dette. Men at jeg ikke kunne forvente meg noe før april/mai. Nå skriver vi september og mange saker med kortere behandlingstid enn denne, om persontransport, har seilt gjennom bystyret. Ordfører Ida Maria Pinnerød sa klart og tydelig i en post på Facebook at hennes sjefer var Bodøs befolkning. Dette virker som andre i hennes parti ikke vet dette.

Denne saken er ikke et nytt fenomen i Bodø kommune. For meg så virker det som kommunen gjør som de vil med dem som ikke kan forsvare seg selv. Psykisk utviklingshemmede blir sentralisert i aktivitetssenter, uten å dele de opp i grupper etter hvordan de fungerer. Eller gi dem tilbud om arbeid ut fra de evnene de har. Eldre med demens blir fengslet i eget hjem med velferdsteknologi. I Bodø må man være 100 % pleietrengende for å få plass på sykehjem. Det finnes nesten ingen boliger for eldre hvor de kan få en verdig alderdom.

Nei her er det snakk om å gjøre populære vedtak for massene, slik at man har mulighet til å bli gjenvalgt. De som ikke kan forsvare seg, eller stille på barrikadene er det ikke så nøye med. De stenger man bare inne eller gjemmer bort slik at ingen ser og hører de.

Anne Mari Haugen, når kan jeg forvente svar på denne saken?

Kommentarer til denne saken