Skal utbedre Bodø havn for 110 millioner kroner

DEL

Consto Anlegg Nord AS signerte mandag kontrakt med Kystverket om utbedringav Bodø havn. Planen er å lage en bredere innseiling til Bodø, samt at seilingsdybden skal økes. Totalt er det utdyping ved tre grunner i innseilinga som er aktuelle, samt mudring ved et større felt inne i havneområdet.

Kontraktssummen er på 110 millioner kroner ekskl. mva. Massene som blir mudret vil bli deponert iet strandkantdeponi mellom Nyholmen og Langskjæret. Arbeidene starter opp nå til høsten, ogprosjektet skal ferdigstilles innen 01. april 2021.

- Vi er glade for å ha vunnet frem med vårt tilbud. Dette er et viktig prosjekt for oss, og vi ser frem tilå samarbeide med Kystverket som byggherre. Vi gleder oss til å komme i gang med arbeidene, sierdaglig leder i Consto Anlegg Nord, Fredrik Okkenhaug.

- Dette er et prosjekt som Kystverket har jobbet med i lang tid, og vi ser frem til en godgjennomføring av siste del av prosjektet sammen med Consto Anlegg Nord. Dette prosjektetferdigstiller Kystverkets utbedring av innseilingen til Bodø. Prosjektet gir økt sikkerhet ogfremkommelighet i innseiling til Bodø havn, sier avdelingsleder ved Senter for utbygging, JosteinMoe.

Artikkeltags