Bodø har sterkest prisvekst på boliger i hele landet: - Bodø skiller seg klart ut

Eiendomsmarkedet i Bodø. Byparken. Daglig leder Pål Martin Arntzen i DNB Eiendom. Det er igangsatt fem store prosjekt i sentrum av byen. Flere er under planlegging. Foto: Lise Fagerbakk

Eiendomsmarkedet i Bodø. Byparken. Daglig leder Pål Martin Arntzen i DNB Eiendom. Det er igangsatt fem store prosjekt i sentrum av byen. Flere er under planlegging. Foto: Lise Fagerbakk Foto:

DEL

I en pressemelding fra Pål Martin Arntzen og Simon Fjordholm i DNB Eiendom, er Bodø på toppen når det gjelder prisvekst på boliger. I februar steg boligprisene med 2,8 prosent, og justert for sesongvariasjoner endte det på sterke 1,5 prosent stigning i Bodø. Ifølge DNB Eiendom er dette den klart sterkeste veksten i hele landet. Gjennomsnittet i landet er på 0,5 prosent.

I tillegg har antall boliger solgt i februar i år, steget med 14 prosent sammenlignet med februar i fjor. Prisene på boligene er 5,5 prosent høyere i år enn i fjor.

– Vi hadde en anelse om at prisveksten i februar kom til å bli sterk, når vi gjennomgikk egne talli tillegg til tilbakemeldingene våre meglere har gitt med bakgrunn i deres aktivitet. Generelt har det vært godt besøkte visninger, men det har vært flere gode budrunder enn hva vi normalt sett har vært vant til tidligere, sier Simon Fjordholm, som er daglig leder i DNB Eiendom Bodø.

I januar ble det lagt ut 95 boliger til salgs i Bodø/Fauske, og det er en mindre vekst i forhold til februar i fjor hvor det ble lagt ut 86 nye bruktboliger for salg. Totalt for året er det likevel kommet færre boliger ut for salg enn i fjor, 183 mot fjorårets 193. Hittil i år er det solgt 203 boliger mot 189 i samme periode i fjor.

– På landsbasis skiller Bodø seg klart ut med den klart sterkeste prisveksten, og her får man følge av resten av Nord-Norge som har sesongjustert prisvekst på 1 prosent, ifølge Pål Martin Arntzen, områdeleder i DNB Eiendom Nybygg.

Ser man nordover bidrar bl.a. Tromsø til veksten med tilsvarende vekst som ellers i landsdelen, de skiller seg derimot ut ved at gjennomsnittsboligen koster 3,6 millioner kroner, mot Bodø sitt snitt på 3,1 millioner.

Artikkeltags